Hlavní obsah

Edlera přišel hrubý faul na Staala draho. Proti Česku si na olympiádě v Soči nezahraje

Švédský hokejový obránce Alexander Edler, který ve čtvrtfinále letošního mistrovství světa ve Stockholmu zranil kanadského centra Erika Staala, a přišel tak o zbývající duely šampionátu, bude týmu Tre Kronor chybět v úvodních dvou zápasech olympijského turnaje v Soči. O trestu informovaly v úterý oficiální internetové stránky Mezinárodní hokejové federace IIHF.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Švédska budou v úvodních dvou zápasech olympijského turnaje v Soči postrádat obránce Edlera.

Článek

Edler zasáhl v 16. minutě čtvrtfinálového duelu posledního světového šampionátu osmadvacetiletého Staala kolenem a pro oba hráče v tom okamžiku turnaj skončil.

Staal kvůli poraněným vazům odstoupil a švédský bek obdržel trest na pět minut a do konce zápasu. Tím ale celý případ neskončil. Disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace IIHF následně zastavila zadákovi Vancouveru činnost na dva duely. Edler proto nenastoupil v semifinále i finále proti Švýcarsku, po němž slavili Seveřané zisk zlatých medailí.

Jeho přestupek byl navíc minulý týden znovu projednán v Curychu a Disciplinární komise IIHF se rozhodla suspendovat Edlera pro první dva zápasy olympijského turnaje. Rodák z Östersundu tak v případě nominace přijde o střetnutí s Českou republikou (středa 12. února 2014) a Švýcarskem (pátek 14. února 2014).

Reklama

Související témata: