Hlavní obsah

Dobrá zpráva! Jágr by v klíčovém čtvrtfinále proti Finsku neměl chybět

Jan Švanda, Jan ŠkvorSport.cz

Pozitivní a příjemná zpráva přišla ve středu z tábora české hokejové reprezentace. Útočník Jaromír Jágr, který v průběhu první třetiny kvůli zdravotním potížím odstoupil ze zápasu se Švýcarskem, by měl v klíčovém čtvrtfinále mistrovství světa proti Finsku nastoupit. Informoval o tom krátce po poledni fyzioterapeut Pavel Kolář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vysmátý Jaromír Jágr po vítězném duelu proti Rakousku.

Článek

Jágr odehrál proti Helvétskému kříži jen dvě střídání, poté zamířil do kabiny a do utkání již nezasáhl. „Jarda měl bolest v třísle a přitahovači kyčelního kloubu. Nechtěli jsme nic riskovat a preventivně jsme jej stáhli ze hry," prolomil ve středu mlčení kolem zranění slavné „68" Kolář.

Zároveň věří, že největší hvězda českého týmu nebude v sestavě proti výběru Suomi chybět. „Uvidíme, jak se bude cítit. Je tam malý otazníček, zda bude ve čtvrtfinále startovat. Myslím si ale, že spíš nastoupí," doplnil Kolář.

Křídelník Floridy se ve zbytku duelu se Švýcary věnoval léčbě a regeneraci. Ještě než opustil střídačku, snažil se zmírnit bolest za pomoci molitanového míčku. "Je to tvrdší míček. Větší než baseballový. Je na něj zvyklý. Uvolňuje si tím svalstvo. Je to jeho know-how," řekl Kolář.

Ve středu na led vyjel

K Jágrově účasti ve čtvrtfinále nahrává i fakt, že národní tým má před veledůležitým soubojem den volna. "Je to dost času k tomu, aby se to mohlo zlepšit," potvrdil uznávaný fyzioterapeut.

Kouči národního mužstva zrušili středeční odpolední trénink. Přesto hráči mohli v případě zájmu na led libeňské O2 areny vyjet. Mezi desítkou hokejistů, kteří této možnosti využili, byl i Jágr.

Čtvrtfinálový zápas mezi Českem a Finskem je na programu ve čtvrtek od 20:15 v pražské O2 areně.

Postoupí čeští hokejisté přes Finsko do semifinále mistrovství světa?
Ano
74,7 %
Ne
25,3 %
Celkem hlasovalo 103836 čtenářů.

Reklama

Související témata: