Hlavní obsah

Hokej pomáhá dál. V dražbě je i dres legendárního Kovalčuka

Praha

I v závěrečném týdnu šampionátu v Praze a Ostravě hokej pomáhá. Společnost Sivek Hotels, oficiální incomingový partner mistrovství světa v ledním hokeji 2015, obdržela další sadu hokejových artefaktů a dresů podepsaných hráči zúčastněných týmů, které věnuje do benefiční aukce. Zapojte se i vy do dražby, jejíž výtěžek poputuje na podporu terapeutického centra Modré dveře, které pomáhá pacientům trpícím duševními poruchami.

Foto: Sport.cz

I v druhém kole dražby je replika dresu československé hokejové reprezentace z MS 1972 v Praze s podpisy současného výběru trenéra Růžičky.

Článek
Fotogalerie

V aukci, která na portálu Aukro.cz proběhla minulý týden, bylo na podporu terapeutického centra v Kostelci nad Černými lesy vybráno bezmála 65 tisíc korun. Největším hitem prvního kola byla historická replika dresu československých mistrů světa ze šampionátu v Praze v roce 1972 podepsaná hráči současného výběru trenéra Růžičky, která se prodala za víc než 40 tisíc korun.

Stejný dres v sympatickém retro stylu s podpisy Jágra a spol. je i v aktuálně probíhající dražbě, vedle toho jsou ale v nabídce také hráči jednotlivých zemí signované dresy Kanady, Švédska, Finska, Německa, Francie či Běloruska. Skutečně zajímavým artiklem je pak dres legendárního Ilji Kovalčuka s podpisy členů ruské sborné. Aukce končí v pondělí 18. května, tedy den po finále.

Vstup do aukce, v níž je navíc i českými hráči podepsaná profesionální hokejka, oficiální puk MS či hokejová lahev, je zde.

Boj proti společenským stigmatům

„Hokej a sport obecně je nejen záležitostí fyzických výkonů, ale také kolektivního ducha a především fair play. Tyto dvě veličiny naši klienti často v životě poznamenaném psychickým onemocněním postrádají. Jsme vděční za každou pomoc a věříme, že tato benefiční aukce pomůže dát potřebným šanci na férový přístup a kvalitnější život," říká ředitelka centra Modré dveře PhDr. Kateřina Siveková Křižáková. Rozhovor s ředitelkou, který byl pořízen krátce před otevřením centra, naleznete zde.

Terapeutické centrum Modré dveře ročně pomáhá stovkám osob s duševním onemocněním, lidem v aktuální krizi s psychickými obtížemi nebo mentálně postiženým. Je jedním z průkopníků moderní komplexní psychiatrické péče. Pomoc terapeutického centra může vyhledat kdokoli, kdo potřebuje službu klinického psychologa nebo psychoterapii. Centrum pomáhá lidem, k nimž se společnost otočila zády, protože duševní onemocnění sebou často nese společenské stigma.

Reklama