Hlavní obsah

Oba zápasy jsem chytal špatně, ví Salák. Teď je připravený dělat roztleskávačku

Praha

V pátek proti Švédům inkasoval šest gólů, o den později obdržel gólman české hokejové reprezentace Alexander Salák dvě branky ze šesti lotyšských střel a už po třiadvaceti minutách hry ho tak kouč Růžička odvolal na střídačku a poslal místo něj do brankoviště Ondřeje Pavelce. „Oba zápasy jsem odchytal hodně špatně. Ale nechci reagovat na to, jestli jsem přišel o post gólmanské jedničky,“ řekl Salák po zápase s Lotyši, kteří Češi otočili a vyhráli 4:2.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Alexander Salák po vystřídání v utkání s Lotyšskem.

Článek
Fotogalerie

Překvapilo vás, že vás Růžička nechává střídat? Ondřej Pavelec si už na ledě nasazoval masku a vy jste stále stál v brance...

Nechci se koukat na trenéra, jestli mi náhodou hodí záchranný kruh. Až pak jsem si všiml, že je Ondra připravený, tak jsem jel... Musíte se zeptat Vládi Růžičky, asi chtěl se zápasem něco udělat. Skóre jsme otočili, takže udělal dobře.

Když jste pak odjížděl na střídačku, spoluhráče na ní jste hecoval. Co jste jim říkal?

Chtěl jsem, aby mi trochu pomohli. Kluci mě snad mají rádi, tak zabrali, zabojovali za mě a zápas otočili. Naštěstí jim nevyschnul střelecký prach, měli jsme výborné přesilovky.

Lotyši na vás vyslali pouhých šest střel. Takovéto zápasy gólmani příliš v lásce nemají, že?

Myslím, že jsme dost zkušení brankáři na to, abychom věděli, jak udržet koncentraci. Bohužel pro mě, já dostal dva góly asi ze tří střel...

Vyčítáte si první inkasovaný gól?

Nevyčítám, to se stane. Daugavinš mi to trefil pod ruku a mně se to odrazilo od hokejky do branky.

Druhý gól jste přes zakrytý výhled neviděl?

Vůbec jsem to neviděl a dokonce si myslím, že se puk odrazil od brusle a vylítl nahoru do branky, tohle se prostě stane.

Dokážete hodit za hlavu, že vám sobotní duel nevyšel a nedochytal jste ho?

Mě to nijak netrápí, vždyť jsme vyhráli a máme tři body. Je mi to jedno, přijel jsem sem udělat medaili. Bohužel jsem první dva zápasy odchytal hodně špatně, ale to nic neznamená. Snažím se pomoct týmu, jak budu umět a z toho vycházím. Dneska jsme vyhráli, takže to byl dobrý večer.

Není teď ale v ohrožení vaše pozice gólmanské jedničky?

(směje se). Zeptejte se Vládi, já na to nechci reagovat. Když řekne, že jdu do brány, tak půjdu do brány a budu se snažit udělat to nejlepší pro mančaft. Když Vláďa řekne, že budu dvojka, tak budu dělat takovou tu roztleskávačku na střídačce a podporovat tým, jak nejlíp budu umět.

Reklama