Hlavní obsah

Ovečkin a spol. po vyřazení Washingtonu zřejmě zamíří na MS

Aktualizováno

Ruská sborná se i na domácím šampionátu zřejmě dočká své momentálně největší hvězdy. Jen pár hodin po vyřazení Washingtonu Capitals od Pittsburghu v konferenčním semifinále NHL potvrdil ruský svaz, že do Moskvy dorazí útočník Alexander Ovečkin.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Obránce Pittsburghu Kris Letang (vpravo) atakuje Alexe Ovečkina z Washingtonu. Vlevo brankář Tučňáků Matt Murray.

Článek

Kouč Oleg Znarok později vyjádření mírně korigoval. Ale stále je pravděpodobné, že kromě Ovečkina mají tým posílit také další hráči Capitals Jevgenij Kuzněcov a Dmitrij Orlov.

Zatím však není jasné, kdy by mohli na šampionátu nastoupit. "Ještě jsme s nimi nemluvili. Dnes, nebo zítra budou mít schůzky a prohlídky. Pokud bude vše v pořádku, další den by přiletěli," řekl Znarok po dnešním odpoledním tréninku sborné.

Rusové čekali i na útočníka New Yorku Islanders Nikolaje Kuljomina, jehož ihned po vyřazení Ostrovanů povolali. Dvojnásobný světový šampión však neprošel u klubových lékařů.

Rusové na soupisku zatím zapsali 20 hráčů, mohout tak doplnit ještě pět hokejistů. Jedno místo je ale rezervováno pro třetího brankáře. Na dopsání zatím ale čeká například i Alexandr Radulov.

Znarok dnes zároveň prozradil, že sborná čeká na výsledek sedmého zápasu série mezi Dallasem a St. Louis, po kterém bude volný Valerij Ničuškin, nebo Vladimir Tarasenko.

Rusové si na mistrovství spravili po porážce s Čechy chuť výhrami nad Kazachstánem a Lotyšskem, další utkání sehrají ve čtvrtek proti Dánsku.

Reklama