Hlavní obsah

Vůjtek kouzlí v útoku. S Pastrňákem a Plekancem nastoupí proti Švédům na levém křídle Červenka

Znojmo

Útočníci z NHL Tomáš Plekanec s Davidem Pastrňákem a vítězové KHL s Magnitogorskem Jan Kovář a Tomáš Filippi doplnili českou hokejovou reprezentaci na úterním srazu ve Znojmě před dalšími dvěma zápasy Euro Hockey Tour se Švédskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Vůjtek na srazu hokejové reprezentace ve Znojmě.

Článek
Fotogalerie

„Pastrňáka s Plekancem zařadíme ve středečním duelu k sobě, na levém křídle budou mít Červenku. Tento post si Roman vyzkoušel dvě sezóny v Omsku, uvidíme, jak jim to bude klapat," přemítal kouč národního týmu Vladimír Vůjtek, který by přál Červenkovi vyšší střeleckou produktivitu. „To stejné ale čekám samozřejmě i od ostatních hráčů," usmál se.

O případném dalším posílení mužstva o hráče z NHL z týmů, které v play off čerstvě vypadly, vedení české reprezentace jedná. „Pokoušeli jsme se dovolat nebo jsme poslali esemesky skoro všem včetně Jágra, Rozsívala či Fleischmanna. Jenže zpětnou vazbu bohužel nemáme zatím žádnou. Ale chápu, že je ještě brzy, v některých klubech teprve kluky čekají zdravotní prohlídky. Takže uvidíme," zůstává Vůjtek trpělivý.

Případné posily ze zámoří by měl rád k dispozici nejpozději v úterý pro poslední přípravu v Praze s Kanadou. „To je nejzazší termín," určil si.

Ve středu večer dorazí do Znojma také finalisté české extraligy Šimek, Řepík a Birner z mistrovského Liberce a obránce Polášek ze Sparty. „Pokud budou zdraví, všichni čtyři nastoupí proti Švédům v pátek," informoval Vůjtek, podle něhož má velkou šanci vybojovat si nominaci na světový šampionát v Rusku bek Šimek. „Absolvoval s námi v této sezóně všechny předchozí akce. A za poslední rok se výrazně zlepšil," sdělil.

Brankáři Furch s Francouzem nastoupí ve Znojmě proti Švédům každý v jednom utkání. „O tuto dvojici se hodláme opírat i na mistrovství světa," nepočítá Vůjtek už s žádnou změnou na důležitém postu. Kapitánem národního mužstva byl jmenován útočník Montrealu Plekanec. „To platí i pro vrchol sezóny v Moskvě," potvrdil reprezentační trenér.

Konečnou nominaci 25 hráčů pro MS zveřejní Vůjtek přesně za týden po generálce v pražské O2 areně. Mistrovství světa začne příští pátek, Češi se na úvod střetnou s domácími Rusy.

Jak Češi v úterý ve Znojmě trénovali
Furch, Francouz, Machovský - Jeřábek, Jordán, Kundrátek, Kempný, Hrabal, Kolář, Zámorský, T. Voráček, Doudera - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Kašpar, Koukal, Vincour - Gulaš, Jan Kovář, T. Zohorna - Sekáč, Filippi, Zaťovič - Jarůšek, Kousal, D. Kubalík

Reklama

Související témata: