Hlavní obsah

Rantanen a Nutivaara budou hrát za Finsko na MS

Helsinky

Útočník Mikko Rantanen z Colorada a obránce Markus Nutivaara z Columbusu posílí hokejisty Finska na květnovém mistrovství světa v Dánsku. Kouč Lauri Marjamäki tak už má v kádru sedm hráčů, kteří v této sezoně působili v NHL. V nominaci už byli útočníci Sebastian Aho a Teuvo Teräväinen z Caroliny, Mikael Granlund z Minnesoty, obránce Julius Honka z Dallasu a brankář Harri Säteri z Floridy.

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

Útočník Colorada Mikko Rantanen (vpravo) posílí Finy na MS.

Článek

Jednadvacetiletý Rantanen se představí na světovém šampionátu potřetí a má stříbro z roku 2016 z Ruska. Nejproduktivnější Fin tohoto ročníku NHL nasbíral v základní části z 81 utkání 84 bodů za 29 branek a 55 asistencí. V šesti duelech play off si připsal čtyři asistence. Avalanche si juniorského mistra světa z roku 2016 vybral před třemi roky jako desítku draftu.

O dva roky starší Nutivaara bude na velkém mezinárodním turnaji debutovat. Za Columbus v této sezoně NHL sehrál 61 utkání a zaznamenal 23 bodů za sedm tref a 16 asistencí. V šesti utkáních play off vyšel naprázdno.

Finové se na šampionátu, který začne 4. května, představí ve skupině B v Herningu. Narazí na Koreu, Lotyšsko, Norsko, Dánsko, Kanadu, Německo a USA

Reklama

Související témata: