Hlavní obsah

Gólman Kovář se na MS nepředstaví. Kdo další zatím není na soupisce?

Bratislava

Den před startem hokejového mistrovství světa v Bratislavě a Košicích opustil českou výpravu brankář Jakub Kovář. Trenéři zapsali Patrika Bartošáka, Šimona Hrubce a poslední místo na soupisce mezi gólmany by měl zaplnit Pavel Francouz, jehož Colorado vypadlo ve druhém kole play off NHL se San Jose.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Kovář se na mistrovství světa nepředstaví

Článek

Kovář absolvoval přípravu od jejího začátku, Francouzův očekávaný příjezd do slovenské metropole mu však pro šampionát nakonec vystavil stopku. Na soupisce před pátečním duelem se Švédy figuruje i sedm obránců a deset útočníků.

Na svoji šanci zatím čekají obránce Petr Zámorský, forvardi David Tomášek, Robin Hanzl i bratři Hynek a Tomáš Zohornové. Vedení národního mužstva ještě stojí o útočníka Radka Faksu, jehož Dallas vyřadil v noci z úterý na středu ve druhém kole Stanleyova poháru celek St. Louis.

„Podoba soupisky se může ještě změnit, máme na to čas ji doplnit až do chvíle, kdy budou zbývat dvě hodiny do zápasu," řekl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Rozumí čeští hokejisté slovenštině? Které slovíčko jim dělalo největší problém?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.