Hlavní obsah

Nejkrásnější den v životě? Asi jo, zářil Voráček. Puk pro synka si ale nevzal

Jan Švanda (Bratislava)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Prožil hodně náročný, ale zároveň úžasný den v životě. Ráno mu jeho přítelkyně Markéta přivedla na svět syna Matěje, večer pak kapitán hokejové reprezentace Jakub Voráček pomohl dvěma góly a stejným počtem asistencí k důležitému vítězství v zápase nad Lotyšskem 6:3, který se pro národní tým dlouho nevyvíjel vůbec dobře.

Jakub Voráček se k týmu vrátil těsně před zápasem. Pak v duelu s Lotyšskem zazářilVideo: SPORT.CZ

 
Článek

Celý den byl pro vás dost perný. Jak byste ho popsal?

Byl hektický. Moc jsem toho nenaspal, asi jenom tři hodiny. Ale vrátil jsem se, protože všechno proběhlo hladce. Jsem rád, že jsou všichni zdraví, spokojení a já se mohl včas vrátit k týmu.

Ráno jste vyrazil do porodnice v Uherském Hradišti, kdo vás pak přivezl zpět do Bratislavy?

Hoši, chcete se bavit o hokeji nebo o něčem jiném? Znáte mě, jak se rád bavím o soukromí... Já jsem si toho prožil strašně moc. Jestli tedy prosím můžete směrovat otázky jenom na hokej. Prosím, jestli to můžete respektovat a já si toho budu moc vážit.

Měl jste zvýšenou motivaci do tohoto zápasu?

Já jsem od sebe tolik neočekával. Něco takového jsem nezažil. To cestování a hektika, i když příjemná...Věděl jsem, že Lotyši budou dobře bruslit, budou nepříjemní a zápas bude těžký. Dostali jsme dva rychlé góly, ale já věřil, že když se vydržíme hýbat, že nakonec soupeř odpadne, což se i stalo. Myslím si, že od čtvrtého gólu jsme zápas kontrolovali. Ukázali jsme velkou sílu.

Je to pro vás nejhezčí den v životě?

Myslím, že asi jo.

Ukázali jsme velkou sílu a charakter, když jsme zápas takto otočili, říká Radek Faksa

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Po svém prvním gólu, který znamenal obrat na 3:2, jste si něco zakřičel...

Ani nevím, co to bylo. Já byl hodně natěšený, byl to pro nás klíčový gól, dostali jsme se díky němu do vedení.

Schoval jste po gólu puk pro syna Matěje?

Nevzal jsem ho, já byl tak unavený. Asi jsem měl, ale jsem si jistý, že naši maséři nějaký puk sebrali a odvezu si ho domů.

V samém závěru jste stvrdil výhru gólem do prázdné branky, přitom jste se na poslední chvíli vyhnul střetu s Lotyšem Balcersem, k němuž jste se ihned rozjel a něco mu důrazně vykládal. O co šlo?

Já tam měl prázdnou bránu, ale kdybych neuhnul, tak by mě trefil do hlavy. To bylo úplně zbytečné. Jsou to emoce během zápasu, ale jsem fakt rád, že mě netrefil, protože to by nedopadlo dobře. Bylo to vyšponované, zápas měl grády.

Reklama