Hlavní obsah

Česko - Itálie 8:0Snadné sousto! Češi si pohráli s Italy, Gulaš ozdobil velkou premiéru vítězným gólem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Gulaš 1 : 0
28. Gudas 2 : 0
33. Frolík 3 : 0
34. Kovář 4 : 0
35. Jaškin 5 : 0
57. Simon 6 : 0
58. Jaškin 7 : 0
58. Frolík 8 : 0
Záznam online reportáže

Jan Švanda (Bratislava)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Čeští hokejisté bez větších potíží splnili ve svém pátém zápase na MS v Bratislavě roli vysokého favorita. Itálii porazili jasně 8:0 a o další krok se přiblížili účasti ve čtvrtfinále. Dvěma góly a stejným počtem asistencí přispěl k triumfu útočník Michael Frolík. Příštím soupeřem národního týmu budou v neděli od 16.15 hodin Rakušané.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Další gól v italské brance a další česká radost na MS.

Článek
Fotogalerie

V české brance se poprvé objevil Francouz a také útočník Gulaš, jenž nastoupil ve třetí lajně s Kovářem a Kubalíkem. Do sestavy se navíc vrátil Chytil, který se představil ve čtvrté formaci s Jaškinem a Řepíkem.

Dominance českých hokejistů byla od začátku zřetelná, i když kombinace a rozehrávky zpočátku vázly. První vážnější příležitost však okamžitě skončila vedoucí trefou. Parádní debut na MS zažil Gulaš. V přesilovce se nejprve zastřeloval, v 8. minutě mu ale posunul kotouč Kubalík a plzeňský křídelník ho nasměroval nechytatelně pod horní tyč.

Premiéra na mistrovství světa jako hrom. Milan Gulaš jí ozdobil gólem.

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Kubalík šance neproměnil

Zápas neměl příliš vysoké tempo, přesto mohli Říhovi svěřenci několikrát náskok pojistit. Dvě obrovské příležitosti si vypracoval Kubalík, na brankáře De Filippa ovšem nevyzrál. Před zraky trojnásobné olympijské vítězky v rychlobruslení Martiny Sáblíkové vyhráli Češi v první třetině na střely jasně 15:2, skóre se však neměnilo ani poté, co si málem dal vlastní gól Bardaro.

V prostřední části hry Italové několikrát zahrozili, jenže Miceliho vychytal Francouz. Málo vídaný moment pak přišel ve 28. minutě. Gudas napřáhl kousek za červenou čarou a jeho rána k údivu všech skončila v síti. O odpověď se pokusil Deluca, jenže zblízka přestřelil a favorit udeřil potřetí.

Moravčík našel pěknou přihrávkou Frolíka, jenž s pomocí betonu propasíroval puk do italské branky. Češi na ledě jasně vládli a v početní výhodě skórovali počtvrté. Voráčkovu střelu De Filippo nezkrotil a dorážející Kovář měl snadnou práci.

Takový výsledek je úžasný, ale Italů mi bylo až líto, přiznává Pavel Francouz

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Do střelecké listiny se poté zapsal také Jaškin, kterého výtečně našel Chytil. Italský gólman se měl dál co ohánět, v závěru kryl ještě Řepíkovu ránu, další puk za svá záda ale nepustil.

Exhibice na závěr

Hra kočky s myší pokračovala i v závěrečné třetině. Italové se marně pokoušeli o první gól na tomto šampionátu, naopak Češi si chtěli vylepšit skóre. Faksa se zjevil zcela sám před italským gólmanem, ale puk po jeho forhendovém blafáku v síti neskončil.

Češi se těšili z šestého zásahu až v samém závěru, když se nadvakrát prosadil Simon. S góly se poté roztrhl pytel, Jaškin namířil pod horní tyč a na konečných 8:0 zpečetil skóre střelou těsně nad ledem Frolík, jenž se s pěti trefami a pěti nahrávkami dostal do čela kanadského bodování celého turnaje.

Česko - Itálie 8:0 (1:0, 4:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 8. Gulaš (D. Kubalík), 28. Gudas (Jaškin), 33. Frolík (Moravčík, Simon), 34. Jan Kovář (J. Voráček, Frolík), 35. Jaškin (Chytil, Řepík), 57. Simon (J. Voráček, Frolík), 58. Jaškin (D. Musil, Řepík), 58. Frolík (Kolář). Rozhodčí: Gouin (Kan.), Romasko - Lazarev (oba Rus.), Nikulainen (Fin.). Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 9082.
Česko: Francouz - Hronek, D. Musil, Rutta, Moravčík, Gudas, Kolář, Zámorský, D. Sklenička - J. Voráček, Simon, Frolík - J. Vrána, Faksa, Palát - Gulaš, Jan Kovář, D. Kubalík - Jaškin, Chytil, Řepík. Trenéři: Miloš Říha, Robert Reichel a Karel Mlejnek.
Itálie: De Filippo Roia - L. Zanatta, Tauferer, Trivellato, A. Hofer, McMonagle, Helfer, Marchetti - Gander, Andergassen, Traversa - Miceli, D. Kostner, Insam - Bardaro, Rosa, Ramoser - Deluca, Lambacher, S. Kostner - Hochkofler. Trenéři: Clayton Beddoes, Riku-Petteri Lehtonen a Giorgio de Bettin.

Reklama

Související témata: