Hlavní obsah

Němci bez Stützleho, Ottawa talentovaného útočníka na MS nepustí

Berlín/Praha

Německá hokejová reprezentace se bude muset na nadcházejícím světovém šampionátu v Rize obejít bez talentovaného útočníka Tima Stützleho. Devatenáctiletého mladíka, který zazářil na přelomu roku na MS dvacítek v Edmontonu, kde byl vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje a zařazen do All Star mistrovství, nepustí na turnaj jeho zaměstnavatel Ottawa z NHL. Informoval o tom na svém portálu deník Bild s odvoláním na vyjádření trenéra národního týmu Toniho Söderholma.

Foto: Profimedia.cz

Německý hokejový talent Tim Stützle v dresu Ottawy.

Článek

„Za posledních 18 měsíců se toho v jeho životě událo opravdu hodně, svoji roli sehrálo jistě i zranění ruky (Stützle si loni v říjnu při tréninku v Německu zlomil ruku a musel na operaci - pozn. red.). Nejdůležitější je pro něj teď příprava na další sezonu v NHL, musíme to respektovat," uvedl Söderholm.

Ottawa loni draftovala Stützleho, který je považován za největší německý hokejový talent po hvězdném forvardovi Edmontonu Leonu Draisaitlovi, hned v 1. kole a jako třetího celkově. Hned ve své premiérové sezoně nasbíral teenager z Mannheimu v 53 zápasech 29 bodů za 12 gólů a 17 asistencí a patří mezi pětici nejlepších nováčků v soutěži.

O víkendu zaznamenal svůj první hattrick v NHL, když řídil výhru Senators 4:2 ve Winnipegu. Ottawa nicméně do vyřazovacích bojů o Stanley Cup nepostoupila.

Němci hrají na MS ve skupině B a jejich soupeři jsou Kanada, Finsko, USA, Lotyšsko, Norsko, Itálie a Kazachstán.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články