Hlavní obsah

Hokejisté nabrali směr Tampere. Nedvěd šel na Ruzyni do tepláků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový svátek klepe na dveře. Čeští hokejisté ve středu dopoledne odletěli do finského Tampere, kde v sobotu vstoupí bitvou s Velkou Británií do letošního mistrovství světa. už odpoledne pak tým pod vedením nového kouče Kariho Jalonena čeká v dějišti šampionátu premiérový trénink.

Čeští hokejisté odletěli na MSVideo: Sport.cz

 
Článek

Hokejisté dorazili na Letiště Václava Havla v pražské Ruzyni hodinu před odletem speciálu. Autobusem přímo z hotelu přijel kompletní tým kolem deváté ráno i s Jalonenem a asistenty Martinem Eratem a Liborem Zábranským, výjimku dostali pouze kapitán Roman Červenka a Tomáš Hertl, kteří mohli poslední noc před šampionátem strávit doma. K týmu se již připojil i brankář Lukáš Dostál, sedmá posila národního týmu ze zámoří.

Hráči zvolili pro cestu poměrně netradiční oblečení v podobě kombinace košile, saka a tepláků. Pohodlný outfit zlákal i členy realizačního týmu a třeba manažer Petr Nedvěd a trenér brankářů Zdeněk Orct po příjezdu na letiště spěchali na toaletu, aby se převlékli do „cestovního".

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Čeští hokejoví reprezentanti před odletem na světový šampionát. Uprostřed je Matěj Blümel.

Striktní dress code držel pouze Jalonen, kterého na rodné půdě čeká nelehká premiérová mise na ostře sledované české střídačce. Dvaašedesátiletý kouč převzal tým v březnu po historickém fiasku na olympijských hrách v Pekingu, kde národní mužstvo nepřešlo přes osmifinále, a předčasném konci Filipa Pešána. Úvodní porážky v přípravách sice vzbudily rozpaky, poté ale finský stratég dovedl tým k triumfům na Českých i Švédských hrách a očekávání jsou pochopitelně vysoká.

„Věřím, že šanci na úspěch určitě máme. V posledních zápasech jsme ukázali kvalitu, což nám dodalo na sebedůvěře a sebevědomí. Víme ale, že teď se začíná od nuly," prohlásil bezprostředně před odletem kapitán Červenka, kterého čeká už devátý světový šampionát.

Reprezentace vstoupí do šampionátu v sobotu zápasem proti Velké Británii. Postupně pak ve skupině B v Tampere narazí ještě na Švédsko, Rakousko, Lotyšsko, Norsko, Spojené státy americké a Finsko. Skupina A hraje v Helsinkách a obě města se podělí i o čtvrtfinálové souboje. Semifinále a zápasy o medaile pak bude hostit již jen Tampere.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články