Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: Nároďák mě nadchnul, než se objevil Hnilička. Hodně špatný krok, jestli bude šéfem svazu

Ihned po skončení extraligy jsme začali sledovat dění na přestupovém trhu. Nejen hráčském, ale i trenérském, protože tolik výměn koučů jsme za poslední dobu snad nikdy nezaznamenali. Nejen že se přesouvají asistenti na hlavní pozici, ale trenéry mění i ty největší kluby.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/Jaroslav Ožana

"Národní tým předvedl nádherný hokej. Moc se mi líbily pohyb, chuť a rychlost, s kterou kluci hráli," píše Milan Antoš ve svém pravidelném komentáři na Sport.cz.

Článek

Neměla by ale zapadnout ani změna na postu šéfa extraligy, kdy Josefa Řezníčka nahradil Martin Loukota. Nejvyšší soutěž po deseti letech přechází z rukou svazu pod kluby, což je dost zásadní. Jsem zvědav, jak se k tomu Asociace profesionálních klubů postaví a jak to bude fungovat.

Musím vzdát hold všem divákům, především za finálovou sérii, kdy v Třinci i na Spartě bylo vyprodáno. Lidi si hokej užívali a konečně jsme zase měli možnost vidět emoce, kvůli kterým hokej děláme.

Bylo to skvělé a pokračovalo to pak i v Ostravě na Českých hokejových hrách. Náš národní tým kromě celkového vítězství předvedl nádherný hokej. Moc se mi líbily pohyb, chuť a rychlost, s kterou kluci hráli. Bylo to prostě úplně něco jiného než dřív a trošku mě nadchlo, že konečně snad přichází nějaká změna.

Jenže nadšení mi vydrželo jen do předávání poháru pro vítěze turnaje kapitánovi Jakubu Flekovi. Najednou se totiž na ledě objevil poradce generálního sekretáře Milan Hnilička. Vůbec nechápu, proč tam nebyl prezident svazu Král nebo některý z viceprezidentů (rozumím tomu, že tam nebyl Libor Zábranský, který stál na střídačce nároďáku jako Jalonenův asistent).

Snad mohl pohár předávat kdokoliv jiný než poradce generálního sekretáře. Anebo nám svaz už dává najevo, že jeho příštím prezidentem se v červnu stane Milan Hnilička, což je pro mě absolutně nepochopitelný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Nedvěd a Milan Hnilička během tréninku hokejové reprezentace

Člověk, který odstoupí z Národní sportovní agentury kvůli tomu, že má moc práce... Přitom za jeho šéfování v NSA v ní docházelo ke spoustě nedorozumění. Člověk, který odstoupí z Poslanecké sněmovny kvůli tomu, že schválí nařízení o tom, že máme během pandemie covidu zůstat doma, a on si sám jde slavit na večírek.

A teď chce být prezidentem? To mi hlava nebere! Nerozumím, proč hokejový svaz chce zrovna takového prezidenta. Tohle je prostě krok zpátky. Hodně špatný krok zpátky.

Milan Antoš

Milan Antoš je bývalý hokejový útočník, dnes spolukomentátor ČT. Dvanáct sezon hrál českou extraligu, nastupoval za Slavii, Plzeň, Jihlavu a Ústí nad Labem. S Pražany získal v roce 2003 titul a o rok později stříbro, se Západočechy vybojoval v roce 2000 bronz.

Reklama

Související témata: