Hlavní obsah

Král vrací úder: Pan Dědek je mimo mísu... To on se pohybuje daleko za hranou trestní odpovědnosti!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebral si servítky, ani trochu. Petr Dědek se zostra pustil do tuzemské hokejové generality, hovoří o zlodějinách na hokejovém svazu a zvažuje dokonce podání trestního oznámení na v červnu končícího prezidenta Krále a viceprezidenty Zábranského, Břízu a Pavlíka. Redakci Sport.cz se podařilo získat vyjádření Tomáše Krále na tvrzení majitele Dynama Pardubice.

Foto: Milan Kammermayer, Profimedia.cz

Šéf hokejového svazu Tomáš Král.

Článek

„Pan Dědek je v hokejovém prostředí svými způsoby jednání již vyhlášený a známý. Všichni také vědí, kam jeho zájmy směřují a čím jsou motivovány," uvedl Král pro Sport.cz.

Narážel tím na skutečnost, že když se loni vybíral výhradní marketingový partner hokejové extraligy pro sezony 2023/24 až 2027/28, ucházela se o to kromě nynějšího držitele práv BPA sport marketing i společnost Relmost, kterou vlastní právě Dědek.

Chobotnice. Hokejová mafie, říká Petr Dědek na adresu vedení Českého hokejeVideo: Sport.cz

Nakonec ale většina klubů (osm) hlasovala pro první možnost, takže Asociace profesionálních klubů, která bude extraligu řídit místo svazu od příští sezony, uzavřela smlouvu s BPA. Ta je i výhradním partnerem Českého svazu ledního hokeje, s extraligou spolupracuje již sedmadvacet sezon.

„Jestli se někdo pohybuje nikoli na hraně, ale daleko za hranou trestní odpovědnosti, je to právě pan Dědek," doplnil Král.

Další postup ohledně Dědkových nařčení hodlá probrat se zbylými deseti lidmi ve svazovém výkonném výboru (třemi viceprezidenty a sedmi řadovými členy) „Na dalším postupu se domluvím s ostatními členy výkonného výboru, které obviňuje – Jaromírem Jágrem, Jiřím Šlégrem, Petrem Břízou, Bedřichem Ščerbanem, Alešem Pavlíkem, Liborem Zábranským, Markem Chmielem, Danem Sadilem, Milanem Vackem a Jiřím Šindlerem," řekl svazový prezident.

„Jinak jsou názory pana Dědka tak mimo mísu, že mediálně nemá cenu na ně reagovat," doplnil Král.

Reagoval i na Dědkova slova, že jeho Pardubice by ve volbě nového šéfa svazu podpořily Aloise Hadamczika, „pokud nebude jiný kandidát než ti spojení se svazem."

„Jenom bych ho chtěl upozornit, že parametry, které klade na nového prezidenta svazu, především ekonomické vzdělání nebo jazykovou erudici, Alois Hadamczik při nejlepší vůli a při vší úctě nesplňuje. A pro dokreslení relevance jeho výroků – za čtrnáct let jsem na jednání výkonného výboru chyběl možná pětkrát," uzavřel Král.

Reklama

Související témata: