Hlavní obsah

Bravurní zakončení, paráda! Experti jsou z české komety nadšení, už ji vidí v NHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní gól a čeští hokejisté mohli slavit. V předposledním utkání skupiny B na mistrovství světa porazili svěřenci Kariho Jalonena výběr USA 1:0 a mají jisté čtvrtfinále. Rozhodl o tom parádním zakončením Matěj Blümel. „Hynek Zohorna to krásně posunul na Matěje, ten jel sám a zakončil to bravurně. To byla paráda," nešetřil chválou na zakončení mladého reprezentanta bývalý útočník Radek Duda ve studiu Příklep extra na Sport.cz. Nebude to prý dlouho trvat a Blümel bude válet v zámořské NHL.

Útočník Matěj Blümel rozhodl gólem zápas s USAVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Mladý útočník si v situaci, kdy byl sám před americkým brankářem poradil na jedničku a bez problémů zasunul puk do sítě. „Matěje bych vyzdvihl v tom, že když hrál s Romanem Červenkou a Davidem Krejčím, tak byl jeho výkon ještě lepší. Teď byl pasovaný do druhé lajny k Hertlíkovi. Je to o level níž, to asi vidí každý," naznačil Duda, že by mu nejspíš seděl více v elitní formaci.

To ale nic nemění na tom, že si Blümel dělá ve Finsku skvělé jméno a nemělo by trvat dlouho, než se bude stěhovat do zámoří. „Je to hráč, který je zajímavý z pohledu budoucnosti. Zpáteční lístek do Pardubic už nebude potřebovat," předpověděl Blümelovi velkou budoucnost expert v pořadu Příklep extra na Sport.cz.

Český útočník Matěj Blümel očima expertů v pořadu Příklep extra na Sport.cz.Video: Sport.cz

„Když dostane k sobě ještě lepší hráče, tak jeho výkonnost jen roste a roste. To je skvělá zpráva. Takového dravečka nějaká organizace v zámoří bude potřebovat."

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu USA - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Chválu si střelec vítězné branky vyslechl i od trenéra Komety Pešouta. „Je skvělé, když takhle mladý hráč má progres. Skauti vidí, že když dostane super spoluhráče, tak jeho výkon roste, a to se dneska počítá. Pozor, ne každý může hrát v první lajně," nechal se slyšet trenér Pešout.

"O spoustě hráčů si říkáme, že jsou výborní, ale pak je dáte do první lajny a oni nejsou vidět a udělají tři body za sezonu. Takže souhlasím, že po Matějovi někdo sáhne a Pardubice budou hledat náhradu," dodal expert v pořadu Příklep extra na Sport.cz.

Hodnocení výkonu českých hokejistů proti USA v utkání MS. V pořadu Příklep extra rozebrali český tým Martin Pešout a Radek Duda.Video: Sport.cz

Reklama