Hlavní obsah

Bývalý sparťan, který odmítl MS, aby se mohl vrátit do Ruska, promluvil: Vyhrožovali mé rodině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenskou hokejovou reprezentaci trápí před blížícím se mistrovstvím světa v Tampere a Helsinkách řada omluvenek. Jednu z nich trenéru Craigu Ramsaymu předložil i bývalý obránce Sparty a bronzový olympijský medailista z Pekingu Michal Čajkovský. Okolnosti jeho omluvy vzbudily vášně, někteří lidé dokonce jeho rodině začali vyhrožovat, proto se rozhodl situaci objasnit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý obránce Sparty Michal Čajkovský.

Článek

Obránce Michal Čajkovský už sedm let působí v Kontinentální lize, aktuální ročník strávil v Novosibirsku. Z MS se omluvil, aby neriskoval zranění, protože mu bylo řečeno, že když se zraní, kontrakt mu nebude obnoven.

Zkušený bek se teď rozhodl vysvětlit důvod svojí absence, protože se na něj po jejím oznámení začala valit vlna kritiky, jeho rodině dokonce začali vyhrožovat. „Šel jsem za manažerem reprezentace Otou Haščákem. Řekl jsem mu, že mi volal agent, že nikdo neví, jaká bude situace v KHL v další sezoně a kolik cizinců bude v týmech. Dohodli jsme se, že nebudu riskovat zranění, ačkoliv mám s Novosibirskem platnou smlouvu, která však v průběhu MS není pojištěná," řekl Čajkovský.

Podle něj mu nikdo nedal z Ruska žádné ultimátum ani to s Ruskem nemá nic společného. „Vždy jsem chtěl reprezentovat Slovensko, jsem na to hrdý," uvedl s tím, že se na něj začala valit kritika. která přešla až do výhružných zpráv adresovaných jeho rodině. Bronzový medailista z Pekingu dále vysvětloval, že každý hráč musí projít lékařskými prohlídkami, bez ohledu na to, v jaké lize působí.

„V případě zranění by mi klub mohl vypovědět smlouvu. Oto Haščák řekl, že to chápe a je rád, že jsem mu řekl pravdu na rovinu a nevymlouval se na zranění nebo únavu," dodal devětadvacetiletý bek.

Reklama