Hlavní obsah

Chlapík je v péči lékařů, zákrok na něj měl v podání české reprezentace dohru. Černoch by měl být v pořádku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco útočník Jiří Černoch, jehož v pátečním úvodním duelu hokejového MS zasáhl do pravého kolene slovenský bek Rosandič, by v neděli neměl chybět v české sestavě proti Kazachstánu, start Filipa Chlapíka po zákroku obránce Kocha se jeví jako nepravděpodobný. Manažer národního týmu Milan Hnilička zároveň v sobotu odpoledne prohlásil, že reprezentace podala na direktoriát šampionátu podnět, aby se Kochovým počínáním zabýval.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovensko - ČeskoVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Rosandič za svůj faul kolenem na Černocha v 19. minutě utkání, které Češi vyhráli 3:2, obdržel trest na pět minut a do konce utkání (střet najdete v hlavním videu článku v čase 4:55 až 5:25). Karlovarský útočník se od druhé třetiny vrátil do hry, bezprostředně po zápase ale přiznával, že jeho pravé koleno v úplném pořádku není a bolí ho.

Od Hniličky ale přišla o den později uklidňující zpráva. „Jiří Černoch by měl být naštěstí v pořádku a měl by být v neděli připraven naskočit do zápasu s Kazachstánem," uvedl manažer.

Foto: David Taneček, ČTK

Jiří Černoch se za pomoci spoluhráčů a týmového lékaře ztěžka zvedá z ledu po střetu se Slovákem Rosandičem.

Horší je to s Chlapíkem a jeho poraněním hlavy. Toho ve 13. minutě Koch poslal k ledu po zákroku ramenem na hlavu. Slovenský bek Vítkovic sice ruce nezvedl, jenže bylo evidentní, že neměl zájem hrát puk. Hrubý zákrok najdete v hlavním videu článku v čase 3:20 až 3:50

Chlapík závěr zápasu nedohrál a kouč Kari Jalonen po skončení duelu připustil, že se nejspíš nějakou dobu bude muset obejít bez levého křídelníka druhé formace.

„Filip je v péči lékařů, kteří ho vyšetřují a ošetřují. Jeho zdravotní stav a diagnóza budou posuzovány na denní bázi a uvidíme, jak se to bude zlepšovat. Více budeme schopní říct v neděli," prozradil Hnilička.

Foto: David Taneček, ČTK

Drsný zákrok Patrika Kocha na Filipa Chlapíka rozhodčí jako faul nevyhodnotili.

Jalonenovi se nelíbilo, že sudí celou situaci nešli přezkoumat k videu a Kocha dodatečně nepotrestali. V sobotu měla celá událost dohru.

„Ani tak jsme neřešili výkon sudích, jako jsme se spíš zaměřili na posouzení Kochova zákroku. V rámci možností, které mi regule MS dovolují, jsem okamžitě jednal s několika sportovními manažery nebo rozhodčími. V sobotu jsme s Karim Jalonenem mluvili s jakýmsi šéfmanažerem rozhodčích a zákrok jsme znovu probírali," řekl Hnilička.

„Jde nám o jedno - o ochranu hráčů při takových zákrocích a co možná nejobjektivnější posouzení," dovysvětlil s tím, že nakonec Češi podali na vedení turnaje podnět, aby se zákrokem zabývalo.

„Regule turnaje říkají, že vedení šampionátu si tyto situace hlídá samo. Není potřeba, aby týmy podávaly podněty, my jsme to přesto udělali a teď čekáme na výsledek," dodal Hnilička.

Reklama