Hlavní obsah

Dělal bych, že utkání s Finskem nebylo, radí bývalý reprezentační kouč

Český hokejový tým v závěrečném utkání skupiny B na mistrovství světa ve Finsku podlehl domácímu výběru 0:3. Zápas rozebíráme v pořadu PŘÍKLEP EXTRA. „Postrádal jsem trošku kombinační hru, přihrávky u nás celý zápas pokulhávaly a tohle bychom měli do čtvrtka zlepšit,“ říká Radek Duda v hokejovém studiu Sport.cz.

Dělal bych, že takové utkání nebyl a už se k němu nevracel. Hodnocení zápasu s Finy v pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

Bývalý reprezentační kouč Alois Hadamczik v pořadu řeší, jak se k hodnocení takového duelu postavit z pozice trenéra. „Myslím, že bych se k utkání s Finy vůbec nevracel. Dělal bych, jako by nebylo a už bych mluvil o utkání s Němci," uvádí.

„Dal bych takový volný trénink a klid a nechal bych takovou atmosféru, že ta kabina s těmi zkušenými hráči se naladí na to, že vědí, o co hrají, to není třeba ani zdůrazňovat," pokračuje zanedlouho 70letý kouč.

Kdo vyhraje hokejové mistrovství světa? Tipy v pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

Pro český tým jistě není dobrou vizitkou, že za poslední dvě klání vstřelil jediný gól při výhře 1:0 nad Spojenými státy. „Není to moc dobrý odrazový můstek ke čtvrtfinále, ale jak říkal trenér (Alois Hadamczik), dobré bude na to rychle zapomenout a začít s čistým listem," myslí si Marek Burkert, redaktor Sport.cz.

Svěřenci Kariho Jalonena přitom svého dosud posledního soupeře přestříleli v poměru 24:19. „Jedna věc v té střelbě je, jaké ty šance jsou. Tady by bylo možná důkladnější udělat analýzu, jaké gólové střely jsme vůbec měli. Kolik střel bylo gólových a kolik jen nahození," upozorňuje Radek Duda.

Bývalého reprezentanta zaujala také přítomnost Davida Kämpfa na přesilové hře. „Myslím, že Kempfík nehrál minimálně 3-4 roky žádnou přesilovku a najednou ji hraje tady. Na té střídačce máme typologicky lepší hráče do přesilovky," podivuje se 43letý expert.

Reklama

Související témata: