Hlavní obsah

Finské zděšení z otevřených vrátek v Praze: Nikdo se tu ani nepřišel omluvit

Finští hokejisté se zatím na MS v Česku trápí. Od mimořádné ostudy v podobě nepostupu do čtvrtfinále je zachránil až nečekaný krach Rakouska v duelu s Velkou Británií. Suomi zakončili skupinu porážkou se Švýcarskem (1:3). V zápase navíc mohli přijít o oporu obranných řad Jespera Mattilu.

Sestřih zápasu Finsko–Švýcarsko.Video: Česká televize

 
Článek

Jednu těžkou ztrátu pro čtvrtfinále tým kouče Jukky Jalonena z duelu se Švýcary přece jen utrpěl, když po krosčeku do obličeje na obránce Andreu Glausera vyfasoval jednozápasový distanc kapitán Mikael Granlund.

To Mattilu málem vyřadil ze hry následek střetu s obráncem Svenem Jungem. Po srážce se Švýcarem se totiž nečekaně otevřela vrátka v rohu mantinelu a Finova noha se zaklínila za mantinel ven ze hřiště.

26letý zadák z týmu KalPa Kuopio přiznal, že ho situace vyděsila, ale naštěstí vše přestál bez následků. Přitom hrozba ošklivého zranění dost akutně visela ve vzduchu.

„Dostal jsem náraz, věděl jsem, že k němu dojde. Jenže jsem nečekal, že se otevřou vrata. Mohlo to dopadnout mnohem hůř. Ta vrata by měla za všech okolností zůstat zavřená. Tyhle situace jsou pekelně nebezpečné. Nevím, čí je to zodpovědnost,“ vykládal Mattila pro list Ilta Sanomat.

Finský deník také zdůraznil, že se obránci nikdo ze zodpovědných lidí z pražské arény nepřišel za incident omluvit.

Mattila nebude na tenhle zápas vzpomínat vůbec v dobrém. Byl na ledě, když Kevin Fiala vstřelil úvodní gól. Dlouhé nahození od Romaina Loeffela zaskočilo celý finský tým.

„Vůbec mě nenapadlo, že si tam Fiala zajede. Od Loeffela to bylo dobře zahrané. Jelikož jsem byl v té době na ledě, byla to samozřejmě i moje vina. Měl jsem si počínat lépe. Ale to samé platí i o ostatních,“ mrzelo Mattilu.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.