Hlavní obsah

Flek hraje o flek. S Černochem mají bránit, oba se však proti Britům dočkali "špinavých" gólů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba sezonu odehráli za extraligové Karlovy Vary. Oba byli po jejich vyřazení v hokejové reprezentaci od počátku její přípravy na mistrovství světa. Oba se na něj nakonec po šesti týdnech šichty dostali a oba hned v úvodním zápase dali branku. "Od nás se přitom góly nečekají, máme spíš soupeři brát síly, a když to tam takhle padne, tak je to pro nás nadstavba a odměna za tvrdou práci," vyprávěl Jakub Flek po zápase s Británií (5:1) o sobě i parťákovi z lajny Jiřím Černochovi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zleva autor přesilovkového gólu Jiří Černoch a Jakub Flek.Video: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Přímo z Tampere (Od našeho zpravodaje) - Jejich úkolem společně s Hynkem Zohornou je ve čtvrté formaci spíš bránit. Pár desítek vteřin tvrdě dřít na ledě, aby po nich zase naskočily elitní a gólové lajny. Jenže proti Británii Flek s Černochem zařídily klíčové góly, které dodaly Čechům v zprvu nervózním mači klid. A byli z toho tak nadšení, až se Flek později za svou upřímnou oslavu, když ji zpětně viděl na obří kostce, styděl.

"Trochu mě tam přepadly emoce. Měl jsem z toho gólu obrovskou radost a možná jsem to malinko přehnal. Když jsme to pak s klukama viděli, tak jsem se tomu sám zasmál," popisoval Flek.

Bylo zbytečné se omlouvat. Flek předtím dvě šance zahodil, pak se trefil nehokejově nohou, když clonil britskému brankáři při Ščotkově ráně. I gól Jiřího Černocha nejspíš nebude aspirovat na nějakou cenu v soutěži krásy, ale byl odměnou za důraz před brankou a soustředěnost při dorážce.

"Většinu gólů dávám z dorážek, nebo z první. Vím, kam mám jet. Někdy to je o štěstí, jako teď, když se puk odrazil ke mně. Ale tohle je můj styl hokeje," popisoval Černoch. "Kolikrát jsou ty špinavé góly nejdůležitější. Často se mi stává, že jsem samá modřina a to nejen z práce kolem branky soupeře, ale i ze zblokovaných střel. Spíš mě to nabudí. Nevadí mi dostat někde ránu."

Jenže právě podobné "špinavé" góly v minulosti reprezentaci chyběly. Trenéři si stěžovali, že hráči nechodí do míst, kde to bolí. A možná je to i zdůvodnění, proč v konečné nominaci na šampionát jsou oni dva než kupříkladu extraligová hvězda Filip Chlapík, kterému kouč Jalonen už nenašel důstojnou roli.

Případ Chlapík podobný Hudlerovi. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

"Jsem rád, že to tam padlo i Čečemu (Černochovi), protože od prvního kempu makal a předváděl skvělé výkony. Dospělo to až k nominaci, teď i prvnímu zápasu a gólu," řekl Flek.

On sám je teď oficiálně bez angažmá. Jeho kontrakt v Karlových Varech vypršel, spekulovalo se o zájmu brněnské Komety, leč on s rozhodnutím vyčkává. Mistrovství světa může být výtečnou reklamou, aby po něm některý ze skandinávských či švýcarských klubů sáhl. „Nechtěl jsem to uspěchat. Teď se hlavně soustředím na reprezentaci a angažmá budu řešit až potom."

V pořadu PŘÍKLEP EXTRA jsme vyhlašovali nejlepšího hráče utkání.Video: Sport.cz

Zatím on i jeho parťáci uspěli proti Británii, v neděli ale přijde mnohem těžší test.

Reklama

Související témata: