Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: Kluci dobře potrénovali na Švédy. Hejty na Červenku? Co je to za lidi!? nechápe Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápasy jako ten proti Velké Británii jsou vůbec ty nejhůř hodnotící, kdy počítáš s jasnou výhrou po jednoznačném průběhu. Britové byli první třetinu energičtí a létali, naši ale s prvním vstřeleným gólem chytili vítr do plachet a pak už si kluci hezky potrénovali. Prostě dobrá prověrka před nedělním utkáním se Švédskem, které samozřejmě bude mít jinou kvalitu.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/AP

Roman Červenka v zápase proti Francii

Článek

Nikdo nepochyboval, že úvodní gól přijde, bylo jen otázkou, kdy to bude. Všichni asi čekali, že už během první třetiny bude po zápase, ale kluci zůstávali trpěliví. Poslední třetinu byli už uvolnění možná až moc, ale třeba aspoň ušetřili nějaké síly na Švédy.

Dokud měli Britové v první třetině síly, dostali se i do několika šancí, výborně chytající gólman Dostál je ale vyřešil. Až na nějaká zaváhání v obraně jsem ale moc negativ v naší hře neviděl a kluci si opravdu dobře zatrénovali.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Evan Mosey z Velké Británie, český reprezentant Michal Jordán, brankář českého týmu Lukáš Dostál.

Celý zápas jsme měli výborný pohyb, naopak Britové od druhé třetiny už jenom stáli, a kdyby dostali o pět šest gólů víc, nikdo by se nemohl divit.

Všech pět gólů vstřelili hráči z domácí extraligy. Prostě se to takhle sešlo, další zápas to tam zase můžou nasypat borci z NHL. Buďme rádi, že jsou kluci z naší ligy vidět a ukazují, že hokej se u nás nedělá zas tak špatně.

První lajnu ani nemá smysl hodnotit, o kvalitách dvougólového Matěje Blümela není pochyb, výborně mu puky servírovali Krejčí s Červenkou. Na Romana Červenku je prakticky po celou jeho kariéru spousta hejtů, ale tyhle komentáře; zvlášť na sociálních sítích; mě vůbec nezajímají. Tam je každej chytrej, a když ho pak potkáš, do očí ti nic neřekne.

Červus, který teď zapsal tři asistence, každou sezonu dokazuje, jak produktivní hráč to je. Nevím, co to je za lidi, kteří ho kritizují. Měl jsem možnost s ním pár sezon odehrát a vím, jaký je to hráč. Že je ve svém věku pořád tak produktivní, je důkaz, že jeho kritici absolutně nevědí, co píšou nebo říkají.

V neděli nás čekají Švédové a strašně se na to těším. S nimi to vždycky jsou super hokeje, ty nejlepší na mistrovství světa.

Jaroslav Bednář

S národním týmem získal Jaroslav Bednář na mistrovství světa 2006 v Rize stříbro. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník celkem 78 zápasů, v nichž vstřelil 15 gólů. Na kontě má více než 100 startů v NHL, kde hájil barvy Los Angeles a Floridy. V Rusku vybojoval titul s Omskem, zlato slavil i ve Švýcarsku s Davosem, Bernem a také v české extralize s pražskou Slavií.

Reklama

Související témata: