Hlavní obsah

Rakousko - Slovensko 6:3Hanebná porážka. Slovenští hokejisté dostávají po trapasu před MS od médií naloženo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanebná porážka. Hokejové Slovensko se vyrovnává s obrovskou ostudou. Tamní reprezentace pár dní před startem mistrovství světa prohrála na ledě outsidera z Rakouska 3:6. Svěřenci kouče Craiga Ramsayho prohráli už pátý přípravný zápas v řadě a dostávají od médií pořádně naloženo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zklamaní hokejisté Slovenska po porážce s Českou republikou.

Článek

Světový šampionát se kvapem blíží a hokejoví fanoušci na Slovensku jen nevěřícně zírají, jakými výkony se prezentuje tamní národní tým. Výsledky v přípravě místo klidu vzbuzují obrovskou nejistotu a po porážce v Rakousku se mluví o tom, že Slováci probudili historickou noční můru. Dříve už podlehli Česku 1:5 a 2:3 na nájezdy, následně nestačili ani na Německo (3:4 a 3:4 PP).

Na blamáži slovenské reprezentace nic nemění ani fakt, že se muselo Slovensko vyrovnat s velmi tvrdou hrou soupeře, což ostatně poznali na vlastní kůži i hráči českého národního týmu. Duel v Rakousku nedohráli kvůli zranění Roman Červenka a David Jiříček. „Rakušané hráli velmi zákeřně a my jsme to měli v hlavách," citují slovenská média zklamaného Olivera Okuliara, střelce prvního gólu.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Třinecký obránce Lukáš Kaňák se snaží zastavit útočníka Mountfieldu Olivera Okuliara.

Útočník českého vicemistra z Hradce Králové pochopitelně zklamal výsledek i výkon slovenského celku. „Věřím, že nám tahle facka pomůže. Musím říct, že jsme se asi trochu báli," dodává slovenský reprezentant s tím, že poražení musí v budoucnu vrátit ke své tradiční hře a pak přijde zlepšení.

Ukázat je Slováci mohou už v sobotu, kdy je čeká proti stejnému soupeři generálka na MS, teprve pak bude oznámena oficiální nominace na MS, které se hraje v Rize a Tampere. Do šampionátu vstoupí Slovensko v pátek 12. května duelem s Českem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.