Hlavní obsah

Hektické dny i strastiplný let. Přesto obránce Kempný nastoupí na MS už proti Rakousku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli zmeškanému letu přistál v Tampere až v pondělí večer. Ještě v noci poseděl s trenéry, aby mu řekli víc o systému, kterým teď reprezentace hraje a už v úterý odpoledne Michal Kempný nastoupí i do zápasu proti Rakousku (15.20). "Chtěl jsem hrát co nejdřív, protože je to to nejlepší, co mohu udělat. Moc se těším," řekl 31letý obránce Washingtonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Kempný před odletem na MS.

Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - Kempný je první posilou "last minute", která po vyřazení z 1. kola play off NHL do Finska dorazila. V týmu je nyní osm obránců, přičemž na soupisce zůstávají ještě dvě volná místa, které vedení reprezentace nejspíš šetří pro útočníky Pastrňáka a jednoho z dvojice Nosek-Kämpf. Kdo to bude, se novináři dozví v úterý zhruba ve 13.30.

Tou dobou se už Kempný bude připravovat na duel s Rakouskem, což pro něj bude první zápas od 28. března. Ze sestavy Capitals následně vypadl, i tak o něj reprezentační trenéři velmi stáli. "Mám obrovskou chuť hrát. Na rovinu říkám, že jsem v nároďáku dlouho nebyl a moc si vážím, že tu mohu být. Že mohu odehrát mistrovství světa a pomoct klukům udělat úspěch," řekl Kempný po dopoledním rozbruslení.

Má za sebou hektické dny. Po vyřazení Washingtonu z play off se musel sbalit, následně přes Atlantik poněkud strastiplně vyrazil směr Tampere. Už ve Washingtonu nabralo jejich letadlo kvůli nepříznivému počasí tříhodinovou sekeru a jemu v Mnichově uletěl navazující spoj. Do Tampere se pak dostal oklikou přes Stockholm. "Bylo to trochu náročné."

Po dopoledním tréninku spěchal na hotel, kde měl tým poradu s trenéry a on se přesně dozvěděl, s kým bude hrát. Nicméně kouči už dopředu plánovali, že nastoupí s osmi obránci.

"Hraje se tady trochu odlišným stylem, než na co jsem v posledních pěti letech byl zvyklý. Ale myslím, že to všechno bude v pohodě a bez problémů."

Reklama