Hlavní obsah

Hertl už nechtěl počítat roky bez medaile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když sen o finále vydržel jen první třetinu duelu s Kanadou a s českým týmem to vypadalo dost špatně i během boje o třetí místo, Tomáš Hertl i za stavu 1:3 zápasu s USA pořád věřil, že se může povést utrhnout bronz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu o bronz Česko - USAVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - „Medaili jsme chtěli za každou cenu, aby se už přestaly počítat roky čekání na ni. Já osobně byl na mistrovství dvakrát čtvrtý, tak jsem to chtěl moc prolomit. Myslím, že placku potřebovalo už celé hokejové Česko," vykládal útočník ze San Jose.

Zlomem zápasu o třetí místo byl skvělý vstup reprezentantů do třetího dějství. „Vletěli jsme na led, nenechali soupeře vůbec nadechnout," ocenil tři góly v rozpětí dvou minut a 46 sekund. „Cítili jsme v sobě sílu na obrat, proto jsme po Američanech šli. Neustále jsme se povzbuzovali, věřili si a je úžasné, co se nám povedlo," mínil Hertl.

PŘÍKLEP EXTRA: Hokejové studio k zápasu ČESKO - USA o bronzVideo: Sport.cz

Na poslední třetinu dostal k sobě na křídlo Pastrňáka místo Blümela a sám neskutečně ožil. „Říkali jsme si s Pastou, že když spolu v Letňanech hrajeme letní hokejíček, tak by nám to mohlo zafungovat i tady," naznačil Hertl a byl rád, že po té rošádě se právě jeho lajně povedlo dát tři góly. „Ale je jedno, kdo sbíral body za góly a nahrávky. Důležitá je medaile na krku. Přijde mi pořádně těžká a nejen váhou, ale i tím, co všechno jsme pro ni museli podstoupit," tvrdil.

Hertl měl také radost, že mužstvo výtečným finišem duelu o bronz dalo tak trochu zapomenout na nepovedené semifinále. „Věděli jsme, že to v sobotu proti Kanadě nebylo ono. Sice nebylo moc času se oklepat, ale chtěli jsme sobě i ostatním dokázat, že se nebudeme bát hrát a můžeme získat medaili pro sport, který lidi v Česku milují," uvažoval.

„Jak se všude mluvilo o tom, že jsme bez medaile už deset let, tak i když nechcete, dostane se vám to do hlavy. Zlomili jsme to čekání, ale nemůžeme si myslet, že je po problému. Musíme hokej zvednout, protože je to náš národní sport," vykládal.

Reklama