Hlavní obsah

Hokejisty Švédska posílí na MS Liljegren a William Nylander z Toronta

Hokejisty Švédska posílí na mistrovství světa v Tampere a Rize obránce Timothy Liljegren a útočník William Nylander z Toronta, které vypadlo v 2. kole play off NHL s Floridou. Uvedl to švédský deník Aftonbladet. Kádr kouče Sama Hallama už v úterý opustili obránci Joel Persson z Växjö a Christian Folin z Frölundy, kteří už se nevejdou na pětadvacetičlennou turnajovou soupisku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Finsko - ŠvédskoVideo: Česká televize

 
Článek

Liljegren má před sebou premiéru ve švédské reprezentaci. V této sezoně si připsal v 67 zápasech základní části 18 bodů za šest branek a 12 asistencí a v pěti duelech play off nebodoval. Čtyřiadvacetiletého odchovance Kristianstadu si Maple Leafs vybrali v roce 2017 v 1. kole draftu na 17. pozici. V NHL má celkem na kontě 141 utkání, 11 gólů a 31 přihrávek, v sedmi duelech play off vyšel naprázdno.

Sedmadvacetiletého Nylandera čeká čtvrtý šampionát v kariéře a mistr světa z roku 2017 se poprvé potká v reprezentaci s o dva roky mladším bratrem Alexanderem. Útočník Pittsburghu v přípravě před mistrovstvím světa ve výběru Tří korunek debutoval.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

William Nylander se v roce 2017 při zisku zlata stal se sedmi góly nejlepším střelcem turnaje a byl zvolen nejužitečnějším hráčem i členem All Star týmu. Do nejlepší šestice se dostal i o dva roky později v Bratislavě a Košicích, kde s 18 body za pět gólů a 13 asistencí z osmi zápasů ovládl produktivitu.

V tomto ročníku NHL si připsal v 82 zápasech 87 bodů (40+47). V 11 duelech play off nasbíral čtyři góly a šest přihrávek. Maple Leafs draftovali staršího syna mistra světa z let 1992 a 2006 Michaela Nylandera v roce 2014 v 1. kole jako osmého v pořadí. V NHL zaznamenal v 521 duelech 430 bodů (177+253). V 50 utkáních play off si připsal 17 branek a 23 přihrávek.

Reklama