Hlavní obsah

Hokejové derby na MS žen rozhodla až devátá série nájezdů pro Kanadu

Hokejové derby mezi Kanaďankami a Američankami na mistrovství světa rozhodla až deváté série nájezdů. V základní hrací době a prodloužení skončil zápas 3:3 a Kanada si výhrou 4:3 zajistila první místo v tabulce.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Kanadská radost. Hokejová útočnice Blayre Turnbullová (40) spolu s Renatou Fastovou gratulují Jocelyne Larocqueové (3) ke gólu, která vstřelila Česku v utkání MS.

Článek

Kanada mohla v repríze finále pomýšlet i na triumf v základní hrací době, protože obhájkyně titulu se ve třetí třetině ujaly vedení 3:1. Američanky ale dvěma góly v poslední minutě vybojovaly prodloužení. Nejprve 39 sekund před koncem snížila Hilary Knightová a o vyrovnání se 3,4 sekundy před koncem postarala Amanda Kesselová, sestra dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru Phila Kessela.

V prodloužení branka nepadla a rozhodnout musely nájezdy. V nich v první sérii uspěly Brianne Jennerová za Kanadu a Knightová za USA. Poté se ale na gól čekalo až do deváté série. V ní Knightová selhala a o vítězství domácích rozhodla Jamie Lee Rattrayová.

Příklep s multikoučem ženských hokejových reprezentací Dušanem AndrašovskýmVideo: Sport.cz

Kanada díky vítězství obsadila v tabulce skupiny A první místo s náskokem bodu před USA. České reprezentaci patří před posledním zápasem se Švýcarskem čtvrtá příčka. Jistou účast ve čtvrtfinále již mají také Finky coby vítězky skupiny B.

Dočkáme se dalších medailí? Hokejisté i hokejistky mají před sebou světové šampionáty. Úryvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: