Hlavní obsah

Hráči se z tréninku v podzemí vraceli po schodech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední trénink před svým sobotním vstupem do šampionátu mají čeští hokejisté v Tampere za sebou. Protože ho měli naplánován až na odpoledne a končili sotva hodinu před úvodním zápasem Američanů s Lotyši v Nokia Areně, museli se k přípravě na ledě uchýlit do podzemí, kde je tréninková plocha.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jakub Vrána odchází po tréninku z tréninkové haly.

Článek
Fotogalerie

Tampere (od našeho zpravodaje) – K ní média vůbec nemají přístup, protože mantinel prakticky kopíruje stěny, takže reprezentanty v akci bylo možné spatřit jen při nástupu do výtahu a potom až při cestě od ledu, kdy mnozí hráči volili raději ve výstroji a s chrániči na bruslích výšlap zhruba třiceti schodů než dlouhé čekání na výtah, který zároveň využívali pořadatelé při finišování prací v zázemí haly. „Byl to sice docela nezvyk, jít do schodů v hokejovém, ale zároveň i drobnost, kterou nikdo moc neřešil. Tímto se pohoda v mančaftu určitě neztratí. Už se všichni těšíme, až to začne," vykládal kapitán Roman Červenka.

Asistent trenéra Libor Zábranský se také spíše zabýval tím, že na střídačce v zápasové hale není moc místa pro realizační tým. „Prostor je opravdu malý, ale nějak se všichni porovnáme, i když při své postavě se tam sotva otočím," líčil téměř dvoumetrový trenér. „Je to tak, jak to je, ale zase nejde o něco, co bychom měli akutně řešit," dodal.

Navíc kouč Kari Jalonen stojí nezvykle na hráčské lavici. „Přiznám se, že jsem to viděl poprvé u něj. Bavili jsme se o tom, že tak má větší přehled o hře," uvedl k tomu Zábranský, podle nějž je nálada v mužstvu výborná. „Kluci jsou zdraví, správně nažhavení. Na ledě to bylo v pátek vidět, dopilovali jsme jen detaily systému, který hráčům vštěpujeme, a rychle ho vstřebali i borci z NHL," řekl asistent trenéra.

S Brity hraje reprezentace v sobotu od 16.20 h místního času (v Česku bude o hodinu méně). „Musíme se hlavně soustředit na vlastní hru. S pokorou jdeme do každého zápasu. Bylo by špatně, kdyby sportovec nešel do klání s tím, že vyhraje. Nemáme to jinak. Potřebujeme k tomu dobrou práci, dodržovat systém, který se nastavil, a taky kopu štěstí. A do každého zápasu jít s pokorou, ani proti Britům se nesmí nic podcenit," říkal Zábranský.

Každopádně na sobotní dopoledne plánované rozbruslení bude dobrovolné a dá se na něm předpokládat účast jen pár hráčů. „Na led v sobotu ráno půjdou určitě zatím nezapsaní kluci. Jsem rád, jak David Musil, Petr Holík i Petr Kodýtek přijali své role. Zůstávají týmově naladěni, my jsme rádi, že jsou tady a vědí, že čekáme, jak dopadne víkend v play off NHL. Podle výsledků a možností, které nám to dá, bychom asi nějak soupisku doplnili. Teprve uvidíme, jak se to vyvine," uvažoval Zábranský.

Reklama