Hlavní obsah

Hrubcův výkon nebyl stoprocentní, věděl Jalonen. Kdo ale stojí za nasazováním brankářů?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak je to s nasazováním českých brankářů na světovém šampionátu v Rize? Jaký je plán a dočká se šance Karel Vejmelka? Zatímco po pondělním duelu s Lotyšskem se kouč Kari Jalonen u podobných dotazů čertil a říkal, že nebude vysvětlovat, proč chytá ten a onen jen sedí, o den později už byl o něco sdílnější. „Jestli se mi líbil Hrubcův výkon? Ne na sto procent,“ řekl trenér při setkání s novináři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - LotyšskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Riga (Od našeho zpravodaje) - Ne, nebylo to tak, že by Jalonen najednou odkryl karty a veřejně vysypal, kdo ve čtvrtek naskočí v brance proti Slovinsku a kdo o dva dny později zase proti Norsku. Zároveň si ale uvědomil, že jeho strohost v pondělním pozápasovém rozhovoru působila dosti arogantně.

„Měl bych vnést víc jasno do jednotlivých rolí v týmu. Martin Erat má na starost přesilovku a bavíme se spolu jen o ní. Fredrik Norrena se koncentruje pouze na naše oslabení a přesilovkové formace soupeřů. Zdeněk Orct vymýšlí hlavní plán s gólmany a já s ním obvykle souhlasím. Takže oni rozhodují o svém úseku a já za to pak přebírám zodpovědnost," vysvětlil Jalonen s tím, že má při rozhodování poslední slovo.

A tak je to prý i při plánu a taktice s nasazováním brankářů. „Neříkám Orimu (Orctovi), kdo bude chytat, to říká on mně. Teď si musíme sednout a prodiskutovat, jaký bude plán pro další čtyři zápasy," uvedl Jalonen.

Zároveň přiznal, že Orctovy návrhy neshazuje ze stolu. Plně mu věří. Takže skutečnost, že Hrubec chytal proti Slovensku a Lotyšsku, Langhamer zase s Kazachstánem, zatímco Karel Vejmelka – brankář z NHL – v Rize zatím jen vysedává na střídačce či tribuně, je z Orctovy hlavy.

„S brankáři mluvím. Jen ne o jejich práci, to nechávám na Orim. On se na to specializuje. Já ho musím podporovat a věřit tomu, co řekne. A zatím se mi jeho plány líbí, protože máme dvě vítězství a jednu porážku v prodloužení. Teď máme ovšem před sebou ještě čtyři utkání."

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vlastní gól Šimona Hrubce v utkání se SlovenskemVideo: Česká televize

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.
Kdo je podle vás nejlepším českým brankářem dosavadního průběhu MS v hokeji?
Šimon Hrubec
9,8 %
Marek Langhamer
90,2 %
Celkem hlasovalo 10510 čtenářů.

Reklama