Hlavní obsah

Jordán před čtvrtfinále: Historie turnajů píše různé příběhy. Snad jeden takový napíšeme my

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jedním z deseti hráčů, kteří loni v Tampere pomohli ziskem bronzu ukončit hokejové reprezentaci desetileté čekání na zisk cenného kovu z mistroství světa. Že by ale právě tato zkušenost z třetího největšího finského města měla nyní nároďáku pomoct, si Michal Jordán úplně nemyslí. „Trošku to tady na mě dýchlo, ale už je to historie a z ní si člověk nic nevezme. Musíme žít přítomností a víme, že nás čeká opravdu těžký zápas,“ hlásí dvaatřicetiletý obránce před čtvrtfinálovou bitvou s USA.

Foto: David Taneček, ČTK

Michal Jordán (druhý zleva) při utkání se Slovinskem. Na snímku jsou dále Jan Košťálek (vlevo), lékař Antonín Chochola a brankář Marek Langhamer.

Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - Přestože Američani ve skupině v sedmi zápasech neprohráli a ztratili jediný bod při závěrečném triumfu nad Švédy v prodloužení, účastník šestého světového šampionátu věří, že národní tým není bez šance na úspěch.

„Není to série play off, ale jen jeden zápas, v němž se může stát cokoli. Můžeme dát gól v přesilovce, pak tam spadne nějaký škaredý... Historie turnajů píše různé příběhy. Doufám, že ho ve čtvrtek napíšeme my. Každý z nás je profík a víme, co leží na stole a jak se připravit. Doufám, že všichni uděláme pro týmový úspěch maximum," přemítá Jordán.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.
Kdo ze současného kádru zažil loňský bronz z Tampere
Karel Vejmelka
Marek Langhamer
Michal Kempný
Michal Jordán
Tomáš Kundrátek
Roman Červenka
Jiří Smejkal
Jiří Černoch
Jakub Flek
Michael Špaček

Poslední dvě porážky se Švýcary a Kanadou se prý na sebevědomí hokejistů nepodepíšou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Kanada - ČeskoVideo: Česká televize

„Hlavně ale musíme hrát 60 minut, to nám v těchto zápasech chybělo. Třeba s Kanadou jsme měli dobrý nástup do druhé třetiny, vytvářeli jsme si šance. Všechno pramenilo ze zlepšeného pohybu a jednoduché hry. Rychle jsme vyhazovali puky z našeho pásma a naši rychlí a silní útočníci najednou měli příležitosti. Takhle musíme i na Američany," míní Jordán, jenž na turnaji čeká na první kanadský bod.

Věří, že stejně jako loni budou mít Češi kvůli finskému trenérovi Karimu Jalonenovi podporu domácích příznivců. „Viděli jsme to už minulý rok. Když jsme nehráli proti domácím, finští fanoušci chodili a podpora z jejich strany byla znát," pokyvuje Jordán hlavou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - ŠvýcarskoVideo: Česká televize

„Vůbec nemám tušení, kolik přijde lidí teď a kolik jich bude z Česka. Co ale předváděli v Rize... Vytvářeli neskutečnou kulisu, byli neuvěřitelní. Vypadalo to, jako bychom hráli v Česku," děkuje Jordán svým krajanům za hlasitou podporu v dějišti MS.

Reklama