Hlavní obsah

Kämpf bude proti Norsku hrát se Smejkalem a Vránou. Na tribuně zůstane Jiříček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová reprezentace bude mít v sobotu na MS proti Norsku lehce změněnou tvář. Do sestavy se totiž dostává útočník David Kämpf, který dorazil ve čtvrtek, a trenéři mu našli místo ve třetí formaci vedle Jiřího Smejkala a Jakuba Vrány. Nicméně ani Michael Špaček, kterého v lajně střídá, nepřijde zkrátka. Kari Jalonen chce ve večerním zápase proti Norsku (19.20) zapojit do hry 13 útočníků a 7 obránců. Jen bek David Jiříček zůstane na tribuně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Čeští hokejisté se radují z branky

Článek

Tampere (Od našeho zpravodaje) - Složení jiných formací zůstává neměnné, avšak v průběhu utkání se může promíchat. "Do jednotlivých útoků nechceme příliš zasahovat. Až jak se bude vyvíjet zápas, tak podle toho dostanou hráči prostor na ledě," řekl po dopoledním předzápasovém rozbruslení asistent kouče Libor Zábranský. "Věřím však, že všichni zasáhnou do hry a budeme úspěšní."

Kämpf zaplnil poslední volné místo na soupisce. Proti Norsku tak tým poprvé vyrukuje v sestavě, kterou si trenéři "namalovali" jako ideální. 27letý útočník Toronta jim pak zapadl do třetí formace, neboť Kämpfa brali na šampionát hlavně pro jeho všestrannost a dobrou práci v defenzívě i oslabení.

"David je vynikající. Má úspěšnost vhazování v obranném pásmu 53,7 procent, což je na NHL vynikající statistika. Je výborný na oslabení a bude pro náš tým velkým přínosem," myslí si Zábranský.

O tom, kdo se postaví proti Norsku do branky, tradičně trenér nemluvil. Jméno bude oficiálně sděleno až hodinu před začátkem utkání.

Česko samozřejmě jde do zápasu jako favorit.

"Od Norů čekáme stejnou urputnost, jakou ukazovali Lotyši. V obranném pásmu hrají striktně jeden na jednoho. Bude důležité, abychom měli naše hráče na masce jejich gólmana, aby neviděl. To nám trochu chybělo v závěrečné třetině proti Lotyšsku. Musíme se dívat ale v první řadě na sebe. V týmu máme obrovskou kvalitu. Omlouvám se za ten výraz, ale když budou kluci padat po držce, tak takové zápasy musíme zvládat," řekl Zábranský.

Bude to tedy podobná jízda jako proti Lotyšsku?

Reklama

Související témata: