Hlavní obsah

Komplikace pro český tým. Kempnému uletělo letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní tým má v pondělí na šampionátu v Tampere trénink až v 15.30 h a všechno vypadalo na to, že už bude na ledě i obránce Michal Kempný, který je prozatím poslední povolanou posilou hokejové reprezentace z NHL. Jenže stačily malé komplikace na letišti a všechno je jinak. Při cestě ze zámoří nestihl hráč Washingtonu, s nímž před čtyřmi lety vyhrál Stanley Cup, včas přestoupit a v dějišti MS se objeví až před pondělní půlnocí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kempný nestihl letadlo. Ilustrační foto.

Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - Capitals vypadli z play off NHL po souboji s Floridou v noci na sobotu a Kempný míří na třetí MS v kariéře. „Bohužel se stala nenadálá věc, kvůli níž se pondělního tréninku nezúčastní. Cestoval přes Stockholm, nestihl navazující spoj do Tampere a přiletí tak až v noci," uvedl mluvčí reprezentace Ondřej Kalát a dodal, že asistent trenéra Libor Zábranský v pozdním odpoledni prozradí, jak to ovlivní jejich plány o nasazení Kempného do zápasů.

Generální manažer týmu Petr Nedvěd už předem avizoval, že i s ohledem na malé herní vytížení Kempného v klubu, s nímž vůbec nezasáhl do vyřazovacích bojů o Stanley Cup, by se měl 31letý obránce objevit v sestavě co nejdřív.

„Je to otázka spíš na trenéry a samotného Michala, kdy bude hrát, ale já bych chtěl, aby hrál co nejdřív, protože to zápasové manko má. Uvidíme, jak na tom bude," řekl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Česko - ŠvédskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Kempný hrál NHL naposledy 28. března a v základní části ligy nastoupil jen k patnácti zápasům. Sezonu začal na farmě v Hershey a za Capitals nastoupil poprvé až 29. prosince. Byl to návrat do elitní soutěže po 16 měsících, protože se podrobil náročné operaci achillovky a měl i dlouhý čas na rehabilitaci.

„Ve Washingtonu nebyl vytížený, jak bychom si my i on představovali, ale pořád je to vynikající obránce, který nám pomůže. Má svoji kvalitu," řekl Nedvěd.

Co musí Češi zlepšit do zápasu s Rakouskem? Diskuse z pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: SPORT.CZ

Reklama

Související témata: