Hlavní obsah

Překvapivý tah s posilou z NHL. Do Tampere dorazí obránce Kempný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko má potvrzenou osmou posilu ze zámoří, už v pondělí má přijet do dějiště mistrovství světa obránce Michal Kempný, jehož Washington vypadl v prvním kole playoff NHL s Floridou. Jednatřicetiletý hokejista bude na zapsán jako osmý český obránce. Dle předběžné dohody tedy Tampere opouští David Musil, který zatím figuroval v roli čekatele.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Kempný.

Článek

„Michal Kempný je obránce s mezinárodními zkušenostmi a věřím, že pro nás bude velmi dobrou posilou. David Musil byl o své roli srozuměn a moc mu děkujeme za jeho profesionální přístup. V pondělí by se měl vrátit zpět do České republiky," řekl generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.

Klíčovou roli v povolání Kempného, který od března nehrál, měl asistent kouče Libor Zábranský. Ten obránce zná velmi dobře z Brna. "Kari (Jalonen) se mě ptal, jaký Michal je. Znám ho jako člověka a myslím, že nám do toho typologicky zapadne. A shodli jsme, že právě tenhle typ hráče potřebujeme.Každý hráč má svou roli. Třeba Filip Hronek je ofenzivní první bek na přesilovky, ale potřebujeme mít i hráče na oslabení. Od začátku tvrdíme, že každý tu svou roli musí znát, aby tým fungoval," vysvětlil Zábranský.

Kouči pak plánují, že budou hrát na osm beků.

Český tým bude mít tedy na soupisce ještě dvě volné pozice a vzhledem k tomu, že z playoff NHL v noci na dnešek vypadly Boston a Toronto, kde působí další adepti reprezentačního útoku, bude Petr Nedvěd během neděle a pondělí zjišťovat jejich možné připojení k národnímu týmu.

„Ještě v průběhu dneška zavolám Davidovi Pastrňákovi, Tomášovi Noskovi a Davidovi Kämpfovi a zjistím, jak jsou na tom zdravotně a jestli mají zájem posílit českou reprezentaci na mistrovství. Poté se spojím i se zástupci obou klubů, protože jedna věc je zájem kluků, zcela zásadní budou ale výstupní zdravotní prohlídky hráčů, na jejichž výsledky budeme muset počkat, protože jsou podmínkou uvolnění pro šampionát," doplnil Nedvěd.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články