Hlavní obsah

Kundrátek o kanadské manželce: Na tribuně si od ní musím odsednout. V úterý drží palce Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až v úterý odpoledne vyjedou čeští hokejisté na MS k zápasu proti výběru Javorového listu, minimálně jedna Kanaďanka jim bude držet palce.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Kundrátek se svou kanadskou manželkou Alannah, která za ním i se dvěma syny dorazila na pár dní do Rigy.

Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - „Manželka Alannah je mým největším fanouškem a podporou," říká 33letý obránce Tomáš Kundrátek o své stejně staré ženě.

Nebude trochu rozpolcená?

Sama mi říkala, že když nehraju já, fandí Kanadě. Ale v úterý drží palce Česku. Na poslední dva zápasy s Norskem a Švýcarskem za mnou dokonce s našimi syny Hudsonem (8) a Jaggerem (6) dorazili do Rigy. V pondělí ale museli odletět, protože kluci jdou do školy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Alannah Kundrátek (@lani.kundrc)

Poznali jste se v roce 2008 v Kanadě, o šest let později jste měli svatbu. Bavíte se doma často o hokeji?

Za ty roky, co jsme spolu, už na mě pozná, kdy je vhodná chvíle nakousnout hokejová témata. Když se mi třeba nepovede zápas, radši to nechává až na další den.

Na tribuně je vášnivou fanynkou?

To teda, obzvlášť když hrají synové hokejové zápasy. Kluky povzbuzuje a řve na ně. Musím od ní na tribuně sedět dál. Já vše radši sleduju v klidu zpovzdálí a jen koukám, jak to klukům jde.

Děti s hlasitou maminkou problém nemají?

Zeptala se jich, jestli jim to nevadí. Prý to naopak mají rády, tak je spokojená...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Alannah Kundrátek (@lani.kundrc)

Jak si manželka zvykala na život ve vašem rodném Přerově?

Pro každého je těžké odstěhovat se do cizí země. Zažíváte jinou kulturu, návyky i jídlo. Nebylo to pro ni jednoduché, ale snažili jsme se často - aspoň na měsíc - vracet do Kanady. Její rodiče za námi zase létali do Česka. Pro nás je nejdůležitější, že jsme celá rodina pohromadě.

V Česku se jí tedy líbí?

Jí se líbí všude, kde jsem hrál. Měla jen podmínku zařídit zdravotnictví a školy a školky pro děti. A protože sama studuje psychologii, chtěla taky posilovnu, aby si v ní odpočinula.

A vy jste jí vše splnil...

České zdravotnictví je super, obzvlášť v Přerově. Žena byla vážně nemocná, lékaři se o ni postarali, odvedli skvělou práci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Alannah Kundrátek (@lani.kundrc)

Jak to má paní s češtinou?

Mluví skvěle česky. Děti chodí do české školy a je jen na nich, jestli na mě doma spustí česky, nebo anglicky. Mezi sebou se převážně baví anglicky, hážou do toho ale česká slovíčka. Nemají s tím žádný problém.

Vy se občas nepřistihnete, že mluvíte česko-anglicky?

Je fakt, že to taky míchám. Záleží i na konkrétní situaci. Když jsme venku s rodiči, mluvíme česky. Když naopak potřebuju doma něco zdůraznit, všiml jsem si, že jdu radši do angličtiny.

Přemýšlel jste už, kde se natrvalo usadíte, až skončíte s hokejem?

Už jsme se o tom bavili. Jak roky plynou, věci se vyvíjí. Uvidíme, až ten moment nastane.

Reklama