Hlavní obsah

Logo pro hokejové MS 2024 v Česku odtajněno! Dominuje mu vysmátý „pukotikon"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po devíti letech se příští rok (od 10. do 26. května) uskuteční v České republice mistrovství světa v ledním hokeji a organizátoři turnaje konaného v Praze a Ostravě nyní představili grafickou identitu šampionátu a hlavně logo. Jeho inspirací a základem se stal puk designovaný jako emotikon, odtud proto tzv. „pukotikon“. Sloganem MS pak je „Srdce do hry“.

Logo hokejového MS 2024. Jak se vám líbí? Video: Sport.cz, ČTK

 
Článek
Fotogalerie

„Říkal jsem, že jsem viděl i horší," zavtipkoval hokejový útočník Jakub Voráček, jenž na posledním domácím MS vedl nároďák jako kapitán. „Samozřejmě se mi logo líbí. Se smajlíkem kluci udělali dobrou práci. Myslím, že se bude fanouškům líbit," dodal již s vážnou tváří ryšavý útočník, který si toho času dává od hokeje kvůli následkům otřesů mozku pauzu.

Národní aspekt je pak symbolizován českými barvami použitými v logu. „Naší vizí bylo stvořit takový design, který co nejvíce zprostředkuje emoce a vášeň. Puk, hráči, fanoušci, Česko. To vše tvoří emoce a srdce hokeje během akce. Tato slova jsou vtěleno jak do designu „pukotikonů", tak i do sloganu MS Srdce do hry." prohlásil Martin Klčo, marketingový ředitel agentury Unicorn Attacks, která se tvorbě loga podílela.

„Vycházíme z několika prvků. Prvním je puk. Česko je hokejová velmoc, ale i velmoc ve výrobě puků. Puk je srdce hokeje. Chtěli jsme se zaměřit, aby logo bylo jednoduché a fungovalo v digitálním světě. Nechceme jen logo na hlavičkovém papíře.

„Pukotikonů", které budou během MS 2024 používány, je zatím deset. „Věříme, že během MS budou vznikat další reagující na aktuální situace," dodal Klčo s tím, že k MS 2024 se připravil i speciální font písma.

Když Česko pořádalo MS naposledy, překonalo na něm návštěvnický rekord (741 tisíc fanoušků), který drží dodnes. „Jsme hrdí, že jsme na každém kongresu IIHF dávání za vzor za fantastickou organizaci a zážitky spojené s MS 2015: Je to velká výzva a víme, jak složité bude se tomuto šampionátu vyrovnat. Máme ambici se mu přiblížit a nabídnout fantastický turnaj," prohlásil prezident organizačního výboru MS 2024 Petr Bříza.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Logem turnaje bude puk, sloganem "Srdce do hry".

„Hrát domácí MS je pro hokejistu jeden z vrcholů kariéry, ne-li ten úplný vrchol. Je to tak specifická událost, že se ani slovy nedá popsat. Byl to můj největší hokejový zážitek. Když dal Džegr (Jaromír Jágr) Finům ke konci čtvrtfinále gól, myslel jsem, že O2 arena spadne," vzpomínal Voráček.

I příští rok proběhne šampionát v Praze a Ostravě, semifinále a boje o medaile bude opět hostit česká metropole. Výhodou je, že vedle pražské O2 areny bude v O2 universum k dispozici ledová plocha, a tak národní týmy nebudou muset k tréninků dojíždět do Holešovic, jak tomu bylo před devíti lety.

Program „českého" MS se začne tvořit 29. května, tedy den po skončení letošního MS. Češi budou hrát v Praze a organizátoři mají právo jedné změny ve složení skupin. „Každopádně budeme chtít, aby Slováci hráli v Ostravě," potvrdil Bříza očekávanou zprávu.

Prodej vstupenek začne na podzim, nejprve formou denních balíčků. Zkraje příštího roku půjdou do prodeje i lístky na jednotlivá utkání. „Chceme respektovat sílu trhu, zároveň ale chceme nastavit koncept, aby MS bylo pro fanoušky nejen atraktivní, ale i dostupné," dodal Bříza s tím, že maskot šampionátu bude představen na podzim.

Líbí se vám logo hokejového MS 2024 v Praze a Ostravě?
ano
35 %
ne
65 %
Celkem hlasovalo 15088 čtenářů.

Reklama