Hlavní obsah

Moje role bude asi hlavně na oslabení, řekl Kämpf po příletu. Neměl ale výstroj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České mužstvo je na šampionátu v Tampere už kompletní. Ve čtvrtek odpoledne dorazila poslední posila ze zámoří, 27letý útočník David Kämpf z Toronta. „Při přestupu ve Frankfurtu mi nestihli přeložit do letadla hokejovou tašku a kufr, to byla jediná komplikace na cestě,“ prozradil po přivítání se spoluhráči v kabině.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hokejový útočník David Kämpf přijel do Tampere posílit český reprezentační tým na mistrovství světa.

Článek

Tampere (Od našeho zpravodaje) - Poslední posila národního týmu dorazila do dějiště šampionátu. Situaci ale zkomplikovala nepříjemnost, která českého útočníka Kämpfa potkala během letu ze zámoří.

Nezkazila vám zatoulaná výstroj plán hned ve čtvrtek hrát?

S tím se ani nepočítalo, přece jen cesta byla dlouhá a náročná. Navíc od neděle, co jsme vypadli s Tampou v sedmém zápase, jsem nebyl na ledě. Potřebuju tady trochu potrénovat a myslím, že už na Nory v sobotu budu připravený. O cestě na šampionát jsem měl ale jasno hned, po NHL si plním další sen.

Zavládlo v Torontu velké zklamání z konce v play off?

Opravdu veliké, už dlouho se tam nepřešlo přes první kolo a musím říct, že celé město neskutečně žilo tou sérii. Pro mě je ale teď možná dobře, že jsem tady. Přichází nová výzva, zase se těším na něco jiného.

S bilancí 13+15 cítíte, že to pro vás byla na klubové úrovni nejlepší sezona?

Asi jo. Měl jsem pevné místo ve třetí lajně a ice time přes patnáct minut, to byla ještě významnější pozice než v Chicagu. Hlavně jsem odehrál v sezoně zase všechny zápasy. Žádný jsem nevynechal ani v těch dvou předchozích, zkrácených sezonách ještě za Blackhawks. To mě asi nejvíc těší, že se dokážu postarat o tělo tak, že zvládne celý program s takovou porci utkání. Snažím se, aby kondiční připravenost byla mojí předností.

Že přijede David Pastrňák z NHL a bude na MS dominovat? Není to pravda, říká Jaromír JágrVideo: Sport.cz

Zahrajete si na šampionátu úplně poprvé. Budete nervózní?

Snad moc ne, spíš se hodně těším. Doufám, že pomůžu klukům a uděláme tady nějaký úspěch. Měl jsem od dětství dva velké hokejové cíle, řekl bych na stejné úrovni. Vždycky jsem chtěl reprezentovat i hrát v NHL. Moje dosavadní zkušenost s národním týmem je už hodně dávná, jen ze sezony 2016/17. Ale vzpomínám si moc dobře, jak jsem dal svůj první gól Švédům při moskevské zastávce Euro Hockey Tour. Pak jsem se vydal za oceán a další příležitost obléknout český dres už nebyla.

Znáte osobně vůbec spoluhráče tady v Tampere?

Je tady naštěstí docela dost kluků, se kterými jsem hrál za repre v mládežnických kategoriích. Nejen Pasta, Vránič, ale i Ščotíno, Langoš nebo Špágr. Červuse jsem zažil ještě v chomutovské kabině. Některé kluky opravdu neznám, ale to rychle napravíme. Navíc jsem dlouho v kabině nepokecal se všemi česky, na to jsem se hodně těšil.

Už vám trenér Jalonen naznačil, kde pro vás najde místo v sestavě?

V klubu hraju všechna oslabení, tak počítám, že stejná bude moje role i tady. Konkrétní pozici nechám na trenérech, jsem adaptabilní typ hráče.

Máte v kariéře štěstí, že potkáváte v jedné kabině hvězdy jako byl Kane v Chicagu nebo Matthews v Torontu, teď v nároďáku Pastrňák. Jak je vnímáte?

Z prvního dojmu máte před těmi neskutečnými hráči velký respekt, ale brzy jsem zjistil, že to jsou normální lidi jako my všichni ostatní. Netřeba před nimi padat na kolena. I když třeba Matthewsových 60 gólů, to je vážně neuvěřitelná meta. On má skvělou střelu a hodně způsobů zakončení, dokáže se prosadit všemi různými způsoby.

Reklama

Související témata: