Hlavní obsah

Na hokej Češi zapomínali v lázních v přímořském letovisku. Jen na koupání v Baltu nedošlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S povděkem přijali čeští reprezentanti rozhodnutí trenéra Jalonena dopřát jim po dvou zápasech ve dvou dnech volné úterý. A tak všichni hráči s výjimkou marodů vyrazili do Jurmaly, lázeňského města nacházejícího se zhruba 25 kilometrů za Rigou, dobíjet baterky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - LotyšskoVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Program měli hokejisté opravdu pestrý - návštěva wellnessu, sauny, lázní, bazénu i procházka po rozlehlých plážích v přímořském letovisku u Baltského moře, jež vzniklo propojením 16 vesniček. A na závěr teambuildingu, jak akci hráčů nazval Jalonen, i společná večeře.

„Byli jsme rádi, že jsme na jeden den mohli vypnout od hokeje a vůbec na něj nemyslet. Jenom jsme si užívali jeden druhého," připouštěl útočník Jiří Černoch.

„Všichni jsme byli spolu, to bylo důležité a fajn. Tělo potřebovalo orazit po utkáních ve dvou dnech," souhlasil nejproduktivnější Čech na turnaji Dominik Kubalík.

„Mám rád saunu, zaplaval jsem si v bazénu. Tělo už bylo zmuchlaný, tak přišlo vhod se drobet odreagovat," dodával Kubalík.

A reprezentantům ani nevadilo, že se v úterý v Lotyšsku ochladilo na 16 stupňů. „Naopak to bylo perfektní. Kdyby bylo hezky, ne každý by chtěl jít do wellnessu a spíš by se šel projít po Rize. Vlastně ideální, že celý den propršelo a my se nemuseli cítit špatně, že venku je krásně a my sedíme někde zavření," mínil obránce Michal Jordán.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Jen na koupání ve vodách Baltského moře nakonec nedošlo. „To jsme nezkusili, ale možná příště, pokud bychom se teda ještě na Jurmalu dostali," usmál se Jordán.

Oddychový den bez helem, výstrojí, hokejek a puků pak národní tým zakončil společnou večeří v hotelu u pláže. „Na výběr byly špagety, rizoto i nějaké maso. Opravdu to byl povedený den," těšilo člena třetího obranného páru.

Kdo je podle vás nejlepším českým brankářem dosavadního průběhu MS v hokeji?
Šimon Hrubec
9,8 %
Marek Langhamer
90,2 %
Celkem hlasovalo 10515 čtenářů.

Reklama