Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: Nevěřím, že kluci nechtěli vyhrát. Takové uvažování se ti vždycky vymstí, soudí Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebudeme si nic nalhávat, porážka 0:3 s Finskem je zasloužená. Před zápasem jsem četl názory fanoušků, že by vlastně bylo lepší nevyhrát za tři body, abychom se ve čtvrtfinále vyhnuli Kanadě a šli na Němce. Tak to nakonec opravdu dopadlo, nemyslím si ale, že takhle uvažoval i náš nároďák.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Smutná česká střídačka v utkání na MS s Finskem.

Článek

Prostě nevěřím, že by takhle kluci přemýšleli. Rozhodně to dobré uvažování není, protože se ti vždycky vymstí. A pojďme si říct, že ani Němci nejsou slabý soupeř. Vždyť skončili druzí ve skupině. Pořád si ale myslím, že je porazíme.

První třetina proti Finům byla z naší strany velice špatná. Nevypracovali jsme si žádnou šanci a i bruslařsky jsme na tom byli podstatně hůř. Na startu té druhé jsme si sice vytvořili veliký tlak, jenže bohužel jen optický, když jedinou příležitostí byla střely Krejčího do masky gólmana Olkinuory. A když nás pak Finové uspali třetím gólem, zbytek zápasu už si v klidu pohlídali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Finsko - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Přestože naše první lajna hraje dobře, je trošku vidět, že některým klukům dochází šťáva. A je to jenom proto, že jsou spálení obrovským ice-timem, který měli v zápasech proti slabším soupeřům, kdy naše síly nebyly rozložené. Proti tak dobrým soupeřům jako Finům ti pak energie chybí a je hrozně těžké se prosadit.

PŘÍKLEP EXTRA - hokejové studio Sport.cz tentokrát s Radkem Dudou, Markem Burkertem a Aloisem HadamczikemVideo: Sport.cz

Jak se mi líbí náš defenzivní hokej? Spíš by měla otázka znít, jak se mi líbí náš ofenzivní hokej. Myslím totiž, že naše defenziva není tak špatná, jenže ofenzivně hraje de facto jen jedna lajna. Ten zbytek se pořád hledá a trápí. Někteří kluci se s formou nepotkali a hledají ji.

Jsem rád, že ve čtvrtfinále jdeme na Němce, i když to znamená stěhování do Helsinek. Ale kluci si aspoň zajdou do Českého domu na pivo a porazí Němce, no... Jsem optimista a našemu týmu věřím, že půjde do semifinále.

Úvodní gól Finů v utkání s Českem obstaral útočník Joel ArmiaVideo: ČT Sport , SPORT.CZ

Jaroslav Bednář

S národním týmem získal Jaroslav Bednář na mistrovství světa 2006 v Rize stříbro. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník celkem 78 zápasů, v nichž vstřelil 15 gólů. Na kontě má více než 100 startů v NHL, kde hájil barvy Los Angeles a Floridy. V Rusku vybojoval titul s Omskem, zlato slavil i ve Švýcarsku s Davosem, Bernem a také v české extralize s pražskou Slavií.

Reklama

Související témata:

Pavouk - MS 2022

  • Čtvrtfinále

  • 26.05.22      19 : 20 Helsinky
    Švýcarsko Švýcarsko Spojené státy USA
    0 : 3
  • 26.05.22      19 : 20 Tampere
    Finsko Finsko Slovensko Slovensko
    4 : 2
  • 26.05.22      15 : 20 Tampere
    Kanada Kanada Švédsko Švédsko
    4 : 3
    PP
  • 26.05.22      15 : 20 Helsinky
    Německo Německo Česká republika Česko
    1 : 4
  • Semifinále

  • 28.05.22      13 : 20 Tampere
    Finsko Finsko Spojené státy USA
    4 : 3
  • 28.05.22      17 : 20 Tampere
    Kanada Kanada Česká republika Česko
    6 : 1
  • Finále

  • 29.05.22      19 : 20 Tampere
    Finsko Finsko Kanada Kanada
    4 : 3
    v prodloužení
  • 29.05.22      14 : 20 Tampere O 3. místo
    Spojené státy USA Česká republika Česko
    4 : 8