Hlavní obsah

Národní tým začne kemp v Plzni, s nominací čeká Jalonen do pátku

Česká hokejová reprezentace zahájí pod vedením nového trenéra Kariho Jalonena a asistentů Libora Zábranského s Martinem Eratem kemp na mistrovství světa už v pondělí 28. března odpoledne v Plzni.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Kari Jalonen. Archivní foto

Článek

Pozvánku by tam měli dostat hráči, jimž skončila klubová sezona a finský kouč je má na seznamu adeptů účasti na šampionátu nebo jim chce dát příležitost právě v přípravě. „Nominace bude oznámena v pátek, dají se v ní předpokládat jména z extraligy i z různých evropských soutěží," naznačuje nový mluvčí reprezentace Ondřej Kalát a potvrzuje, že národní tým absolvuje v Plzni do čtvrtka 31. března celkem sedm tréninků.

Další sraz budou mít pak reprezentanti v neděli 3. dubna ve Znojmě, kde by se už měli připojit hokejisté z mužstev, která vypadnou ve čtvrtfinále extraligového play off nebo jejichž celky dohrají play off jinde po Evropě.

Jalonen zatím v doprovodu generálního manažera Petra Nedvěd poctivě objíždí zápas play off, už byl k vidění během předkola v Plzni a Liberci a naposledy při čtvrtfinále v Hradci Králové i v Budějovicích. Nedvěd se záhy vydává za oceán, aby doladil detaily dohody s hráči z NHL, kterých se nebude týkat Stanley Cup, o účasti na MS.

Ve Znojmě se český výběr také 6. dubna utká s Rakouskem v prvním ze série celkem dvanácti přípravných utkání před letošním MS v Tampere. Na znojemském ledě, kde vystoupila poprvé v srpnu 1999, se česká reprezentace objeví už posedmé. Obě dosavadní střetnutí s Rakušany tam vyhrála – v dubnu 2005 s výsledkem 5:4 a v dubnu 2019 s výsledkem 3:1.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články