Hlavní obsah

Zvednou se Pardubice z direktu? Zaskočí Boleslav Hradec? A má Šmíd na reprezentaci?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Play off hokejové extraligy nabírá na obrátkách a především v sérii mezi Českými Budějovicemi a Pardubicemi jsou zřetelné emoce, zásadní koření vyřazovací části. Může senzační obrat, který Motor předvedl v poslední minutě úterního zápasu, být pro Pardubické direktem, ze kterého se už nezvednou? Také to rozebírají v pravidelném hokejovém podcastu redaktoři Martin Kézr a Robert Sára. Řeší však i další čtvrtfinále a dění ohledně reprezentace.

Upoutávka k podcastu za Mantinelem.

 
Článek

Čtvrtfinálové sérii, která se počátkem týdne rozjela na jihu Čech, však věnovali novináři největší pozornost. Právě v ní se vzhledem k postavení v tabulce po základní části čekala největší vyrovnanost, ovšem budějovický Motor dokázal uhlídat svůj "hrad". A pomohl mu k tomu i šokující závěr z druhého zápasu, kdy nejprve v čase 59:19 vyrovnal, aby poté v čase 59:51 přidal vítězný gól.

U něj šťastný střelec Lukáš Pech zároveň inkasoval tvrdou ránu od pardubického Camary, což poněkud symbolizovalo toto čtvrtfinále. Z obou stran je plné střetů, provokací. A dost možná za úder na Pecha ještě Camara dostane dodatečný trest, byť na ledě ho rozhodčí jako faul neposoudili.

Ve velmi solidní formě do play off vstoupila Sparta a Třinec. Pražský klub z 10 branek polovinu Liberci vstřelil v přesilovce, Třinec zase těží ze svých zkušeností ve vyřazovacích bojích.

Řadu duelů rovněž poctivě obráží reprezentační kouč Kari Jalonen. Dělá si detailní poznámky do svého bloku, v Budějovicích se od diváků dočkal vřelého přijetí. Ale co vidí? Jak lize dominují hráči ve veteránském věku. A dá některým z nich příležitost? Co třeba 36letému libereckému obránci Ladislavu Šmídovi?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články