Hlavní obsah

Naštvaný Krejčí: Báli jsme se hrát. A fauly? To byl vtip, co tam někteří lidi předvedli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vadil mu výkon týmu i rozhodčích. Když ale měl David Krejčí najít klíčový faktor, proč semifinále s Kanadou skončilo debaklem 1:6, několikrát zopakoval: "Báli jsme se hrát."

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: Sestřih semifinálového utkání Kanada - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - Před deseti lety rovněž ve Finsku zažil prohrané semifinále, z kterého se ale na druhý den stala bronzová radost. Jak tedy smutný tým namotivovat, aby v neděli uspěl nad Spojenými státy? "Musíme chtít hrát, protože jestli tam přijdeme jak dnes, můžeme domů odjet hned," uvedl kriticky Krejčí.

Davide, co dnes rozhodlo?

PŘÍKLEP EXTRA: Studio k zápasu Česko - KanadaVideo: Sport.cz

Škoda gólu na konci první třetiny. Kanaďani pak dali góly z přesilovek a bylo to těžké. První třetina byla dobrá, ale pak jsme se báli hrát. Jen jsme puk odhazovali a to takhle nejde.

Co byla hlavní chyba?

Každý se musí sám podívat do zrcadla, o bronz proti Spojeným státům to musí být úplně jiný výkon. Medaili jsme neudělali hodně dlouho. Byla by to hezká náplast. Ale tolik chyb?! Musíme chtít hrát s pukem. To jsme dnes vůbec nechtěli. Prostě to tam nebylo.

Byla Kanada důraznější?

Neznám Kanadu, která by nebyla důraznější. My jsme prostě přestali hrát, nechtěli jsme puk.

Zlomil to tedy gól na 1:1? Padla pak na tým deka?

Myslím, že první třetina byla solidní. Bohužel ale dali góly z přesilovek, které by v NHL vůbec nepískli. Ale musíme to brát, jak to je.

Narážíte na přísné vyloučení Davida Pastrňáka i své?

Za mě - a řeknu to anglicky - je to joke (vtip), co tam nějací lidi předvedli. Polovina těch faulů by v NHL nebyla.

Bránila Kanada oslabení lépe?

Měli jsme tři přesilovky, dali jsme jednu, to je pořád dobré. Bohužel oni nám dali víc gólů z přesilovek a ty rozhodují. Důkazem je čtvrtfinále, teď přišel další. Musíme na nich zapracovat a hlavně zlepšit oslabení.

Reklama

Související témata: