Hlavní obsah

Nedaly jsme se, ale s Kanadou to byl pořádný fofr, uznala Neubauerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senzace se nekonala, české hokejistky prohrály s Kanadou i semifinále mistrovství světa v Utice. Stejně jako při zápase ve skupině (0:5) nedokázaly překonat brankářku Desbiensovou, která si ale připsala jen devět zákroků.

Foto: Adrian Kraus, ČTK/AP

Česká hokejistka Noemi Neubauerová (vlevo) a Kanaďanka Marie-Philip Poulinová při semifinále MS.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Klára Peslarová čelila 47 střelám a čtyři z nich propustila do sítě. „Chtěly jsme předvést to nejlepší, co v nás bylo a řekla bych, že se to snad i povedlo. Bohužel na skalp skvěle připravených Kanaďanek to nestačilo,“ mínila česká gólmanka.

„I když hráčky neodešly z ledu jako vítězky, jsem na ně pyšná za to, co na ledě ukázaly. Dřely celý zápas, dokázaly se přizpůsobit hodně fyzické hře soupeřek a potvrdilo se, že jen takové konfrontace s celky ze Severní Ameriky nás mohou posouvat a zlepšovat,“ líčila na YouTube kanálu Českého hokeje kanadská trenérka Carla MacLeodová po zápase proti reprezentaci své rodné země.

Hráčky musely uznat nezměrnou kvalitu soupeřek. „Bylo to s Kanadou hodně těžký. Mají nejen hokejově, ale i silově skvěle připravené hráčky, takže je pak složité se proti nim prosadit. Od každé navíc hrozilo na ledě akutní ohrožení naší branky,“ připustila útočnice Noemi Neubauerová.

Hodně blízko čestnému úspěchu byla Tejralová po akci Vanišové, ale i s velkou gólovou šancí českého týmu si Desbiensová poradila. „Předvedly nám pořádný fofr. Nedaly jsme se, ale Kanaďanky mají opravdu velkou rychlost. Když se rozjedou, je těžké je zastavit už ve středním pásmu,“ uvažovala Neubauerová.

Zatímco Kanaďanky postoupily do očekávaného finále proti Američankám, české hráčky se pokusí obhájit bronz z předchozích dvou šampionátů. Na odpočinek před nedělním zápasem s Finskem měly reprezentantky ale jen necelých šestnáct hodin. „Chce to dát si dobré jídlo, hlavně se dobře vyspat a jít do utkání o třetí místo se správným mentálním nastavením,“ uvažovala trenérka.

„Hrát potřetí v řadě o medaile je skvělý úspěch. Teď přichází zápas, který by nám měl přinést to, o čem sníme,“ doplnila MacLeodová, jejíž svěřenkyně se nechtějí domů vracet s prázdnou. S Finkami turnaj začínaly a v základní skupině vyhrály 4:0, proti stejným soupeřkám se budou v americké Utice i loučit, ale tento zápas bude důležitější, protože ve hře je cenný kov.

„Finky známe dobře, už jsme se v sezoně potkaly několikrát a každý souboj s nimi je dost napínavý. Nic jim nedarujeme, ale ani ony nám, oba týmy si budou muset vybojovat své šance,“ řekla MacLeodová. „Myslím si, že všechny v kabině máme velkou motivaci získat bronzovou medaili, k ní však povede cesta jen přes skvělý výkon,“ doplnila Neubauerová.

Reklama