Hlavní obsah

Nejmladší zazářila. Na bronzový den nikdy nezapomenu, líčí Šapovalivová

Jako 16letá byla nejmladší hokejistkou na mistrovství světa žen v Dánsku. Adéla Šapovalivová se však rozhodně neztratila. Od trenérky Carly MacLeodové dostala důvěru v první formaci a odvděčila se třemi góly. „Prosadit se na dospělém šampionátu bylo neskutečné, naprostá euforie,“ radovala se útočnice, která přispěla k zisku bronzových medailí.

Bronzové hokejistky jsou doma. Oslavy se vydařily. Dobří hráči za to umí vzít i mimo led!Video: Sport.cz

 
Článek

Na červnovém mistrovství světa osmnáctek se díky devíti bodům dostala do All Star týmu. Že by jí to ale mohlo přinést nominaci i do seniorského týmu, Šapovalivová vůbec nečekala. „Nemohla jsem tomu uvěřit. Na turnaj jsem se ohromně těšila," vzpomínala.

I přes nejnižší věk neměla žádný problém zapadnout do týmu. „Holky jsou skvělé, krásně mě přijaly. Partu jsme měly opravdu parádní. I díky tomu jsme došly až k medaili," mínila Šapovalivová.

Na rozdíl od bratra Matyáše, který skončil čtvrtý na nedávném mistrovství světa dvacítek, tak doma bude mít medaili. „Pověsím si ji v pokoji, abych na ni mohla pořád koukat," prozradila. Matyáš na sestru prý nežárlí. „Je na mě pyšný. Hned po zápase jsme si volali," pokračovala.

Pak už ale odložila mobil a užívala si nekončící oslavy. „Já jsem teda šla spát už o půlnoci, ale nemohla jsem usnout asi do půl šesté. Na tenhle den nikdy nezapomenu," rozplývala se. „Snad na příštím šampionátu potvrdíme, že placka nebyla náhodná."

Splněný sen Karolíny Erbanové. Jak jsme se semkly, to jsem ještě nikdy nezažilaVideo: Sport.cz

Nadějná útočnice věří, že tento úspěch ženskému hokeji pomůže. „Není to sport pouze pro kluky. Snad naše medaile naláká k hokeji další holky. Věřím také, že diváci zjistili, že i na ženský hokej se dá koukat," doplnila s úsměvem.

Reklama

Související témata: