Hlavní obsah

Pivo teklo proudem, trenérka musela pít slivovici. Ať si vyzkouší české oslavy, smějí se hokejistky

V pondělí vpodvečer se domů do Česka vrátila část týmu ženské hokejové reprezentace. A premiérová bronzová radost neznala mezí. Oslavy po nedělním triumfu nad Švýcarskem byly divoké. Pivo teklo proudem, zpívalo se a tančilo. Češky po zisku historicky prvního cenného kovu z mistrovství světa nechaly kanadskou trenérku Carlu MacLeodovou doslova ochutnat, jak se slaví u nás. „Nalily jsme do ní všechny slivovice. Ať si vyzkouší, jaké je to být Češka," smála se na letišti v Praze-Ruzyni obránkyně Dominika Lásková.

Bronzové hokejistky jsou doma. Oslavy se vydařily. Dobří hráči za to umí vzít i mimo led!Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Už při příchodu do kabiny to pořádně schytala oceňovaná trenérka. MacLeodovou hráčky chválily za stále pozitivní přístup a klid na střídačce, za což ji odměnily ledovou sprchou.

„Chtěly jsme jí to pořádně osladit," vysvětlovala Lásková vykřičeným hlasem.

V suchu ale nezůstaly ani hokejistky. „Měly jsme plnou kabinu piva. Lily jsme ho po sobě, ale pak jsme spočítaly, že každá čtvrtá plechovka skončila na oblečení. Tak jsme trochu ubraly a začaly i trochu pít," popisovala s úsměvem obránkyně Aneta Tejralová, střelkyně rozhodujícího gólu ve čtvrtfinále s Finskem.

Nejsilnější moment ale pro hráčky přišel už během samotného zápasu o bronz se Švýcarskem.

„Tři minuty před koncem už jsem věděla, že nemůžeme prohrát. Uvědomila jsem si, že to dlouholeté snažení se konečně vyplatilo. Neskutečný pocit," rozplývala se Lásková. „Třicet sekund před sirénou jsem odhazovala helmu a brečela. A najednou jsem měla jít na led na závěrečných šest vteřin. Tak jsem utřela slzy, nandala helmu a šla hrát," vzpomínala dojatá autorka osmi asistencí na turnaji v Dánsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bronzový tým českých hokejistek...

Pak už vypukla jen nekončící euforie. „Dobří hráči by za to neměli umět vzít jen na ledě, ale i v hospodě. Některé holky ani nešly spát. Máme spoustu videí. Doufám, že je veřejnost neuvidí," usmíval se asistent trenérky Dušan Andrašovský.

Zatímco medaile si hokejistky pro jistotu uschovaly, aby o ně náhodou nepřišly, týmovou cenu za třetí místo tahaly všude. „Byla s námi v posteli, ve sprše i při čištění zubů. Přetahovaly jsme se o ní," vyprávěla Lásková, která jako jedna z devíti hráček přiletěla v pondělí podvečer zpět do Česka.

Zbytek reprezentace se rozutekl do svých klubů. Včetně Daniely Pejšové, nejlepší obránkyně šampionátu s devíti body, která se stejně jako brankářka Klára Peslarová dostala do All Star týmu. „Je škoda, že jsme nemohly slavit déle. Ale úspěch si určitě ještě připomeneme na dalším kempu v listopadu," přislíbila Tejralová.

Reklama

Související témata: