Hlavní obsah

Nesmyslný faul, správné rozhodnutí sudích, hájí Špaček vyšší trest pro Voženílka. Hosták nesouhlasí

Je to pro národní tým další komplikace, jako by snad problémy s centry na světovém šampionátu v Rize nikdy neměly skončit. Poté, co turnaj předčasně skončil pro zraněné Chytila se Sedlákem, se v sobotním utkání proti Norsku museli Češi od 28. minuty obejít bez Daniela Voženílka, jemuž rozhodčí po dodatečném prostudování videozáznamu udělili trest na pět minut a do konce utkání za naražení na hrazení.

Foto: David Taneček, ČTK

Daniel Voženílek míří do kabiny po vyloučení na 5 minut plus do konce utkání.

Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Třinecký útočník na konci norské přesilovky narazil v útočném pásmu na mantinel zadáka Nörsteböa.

„Nörstebö náraz trochu čekal, byl na něj připravený a dával si tam loket. Jenomže nečekal tu intenzitu, která byla možná trochu za hranou. Asi z toho budou dvě minuty. Rozhodně nevidím důvod k udělení vyššího trestu. Bylo to těsně po odehrání (puku). Jenom se Nörstebö nestačil dostatečně zapřít, aby náraz ustál. To je všechno," říkal ihned spolukomentátor České televize Martin Hosták.

Jiný názor měl naopak v pořadu Příklep na Sport.cz Jaroslav Špaček.

„Byl to zbytečný faul, zbytečné dohrání v útočném pásmu. Nesmysl. Nor se třeba měl připravit, že tam Voženílek přijede, ale ve finále to asi bylo tím, že ho Voženílek opravdu trefil na hlavu, i když to možná nebylo vidět. Tahle dohrání se teď trestají. Asi správné rozhodnutí," tvrdil bývalý obránce a někdejší asistent trenéra reprezentace.

Hlavní arbitři Schrader z Německa a Štolc ze Švýcarska po zhlédnutí záznamu vše vyhodnotili stejně a Voženílka poslali předčasně pod sprchy.

Trest za něj šel odsedět Martin Kaut, Češi ale dlouhé oslabení přečkali. Dokonce v něm mohli zvýšit na 3:0, Smejkal ale v úniku se Sobotkou gólmana Haukelanda nepřekonal, nevedlo se o chvíli později ani Flekovi, jenž zvolil stejné zakončení jako při svém gólu ze závěru první třetiny.

Češi nyní doufají, že Voženílka dodatečně nepotrestá disciplinární komise turnaje a budou ho mít k dispozici v neděli proti Švýcarsku.

Souhlasíte s uděleným trestem na pět minut a do konce utkání pro Daniela Voženílka?
ano
12,3 %
ne
87,7 %
Celkem hlasovalo 6710 čtenářů.

Reklama