Hlavní obsah

Neúčast Rusů na MS je obrovská výhoda, přiznává český gólman. Nechce chybět v nominaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extraliga vrcholí, první zápasy před mistrovstvím světa ale hraje také česká reprezentace. Adeptů na pozici gólmana pro světový šampionát je ohromná řada. Šimon Hrubec, brankář švýcarského Curychu, přiznává, že by nechtěl mezi vyvolenými chybět. „Minule jsem na MS nebyl kvůli narození dcery a hned mi utekla placka. Takže bych si přál jet v jakékoliv pozici," přiznává v pořadu Příklep na Sport.cz. Myslí si, že při neúčasti ruského týmu je šance na dobrý výsledek větší. „Nemusíme si nic nalhávat, je to obrovská výhoda."

Kdo bude chytat za Česko na mistrovství světa? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Jestli má na nějaké pozici národní tým přetlak, je to místo brankáře. Kromě Hrubce jsou na čekané Vejmelka, Mrázek, či Dostál v NHL. Z Evropy pak mimo jinými Langhammer, Will nebo třeba Stezka. Seznam by mohl být klidně ještě jednou tak dlouhý. „Těší mě, že je tolik možností. Když to padne na mě, budu rád, když ne, tak to nebude jako křivda, skvělých brankářů je hodně a všichni ti jmenovaní si to zaslouží," přiznává Hrubec. „Bude rozhodovat i aktuální forma a kdo půjde nejdále, aby měl to zápasové zatížení."

Z každého slova je znát, jak moc mu záleží na tom, aby se do nominace pro šampionát hraný v Rize a Tampere dostal. „Doufám v to," přitaká, že by rád rozšířil počet účastí na sportovním svátku. Zároveň věří, že bez ruské reprezentace, která pyká za agresi své země na Ukrajinu, je příležitost zaútočit na bednu větší. „I proto bych chtěl jet," neskrývá.

PŘÍKLEP s brankářem Šimonem HrubcemVideo: Sport.cz

Martin Kézr, šéfredaktor Sport.cz, souhlasí, že konkurence na brankářském postu je skutečně obrovská. „Letos měl nároďák tři akce a když budeme řešit, co se povedlo, tak to byli opravdu gólmani. Naposledy na Švédských hrách chytal výborně Aleš Stezka. Dobrých gólmanů máme moc a míst v brance málo," tvrdí zkušený novinář, že bude složité vybírat.

V čem je švýcarská liga jiná oproti KHL? A která liga je nyní nejlepší v Evropě? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Důležité slovo bude mít trenér gólmanů Zdeněk Orct, bude složitý. „Tohle je věc, kdy nemusíme obavy, že nebudeme mít kam sáhnout. Ale je to trochu alchymie, jak vybrat, aby to sedlo. Šimon dobře ví ze zkušenosti z MS 2019, že z lecjaké pozice se může dostat do pozice v brance, kdy na začátku mistrovství by asi nepředpokládal, že bude chytat zápas o bronz."

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep na Sport.cz s hokejovým brankářem Šimonem Hrubcem se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata: