Hlavní obsah

Nevídaná věc, nároďák trénoval až na Langhamera kompletní. Na Kanadu bez Tomáška s Chlapíkem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po zdravotních patáliích, kterými si procházeli od začátku šampionátu; a vlastně ještě před jeho startem; je třeba radovat se i z maličkostí. A pondělní trénink české hokejové reprezentace v hale Daugava po nedělní porážce 2:4 od Švýcarska jednu takovou přinesl.

Příjezd národního týmu na trénink na hokejovém MSVideo: Sport.cz

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Národní tým totiž na trénink dorazil až na gólmana Marka Langhamera, který dostal po nedělním duelu volno, kompletní, na ledě nechyběl žádný z 22 hráčů do pole. Což je v Rize pro Jalonenovu družinu věc až nevídaná.

A ze zhruba 45 minut dlouhého tréninku se dala vypozorovat jedna možná změna s ohledem na úterní závěrečný duel ve skupině B proti Kanadě.

Zatímco k posledním zápasům reprezentace nastupovala se sedmi beky a třinácti forvardy, proti výběru Javorové listu by to mohlo být jinak a trenéři by mohli točit kompletní čtyři obranné dvojice a čtyři útočné formace.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - ŠvýcarskoVideo: Česká televize

V tom případě by jen na tribuně zůstali dva útočníci. A protože narozdíl od zbytku týmu, který měl modré a bílé dresy, byli jen do červených oděni Filip Chlapík s Davidem Tomáškem, právě jich by se zápas s Kanadou nemusel týkat.

Jak by mohli nastoupit proti Kanadě:
Vejmelka (Hrubec) - Kundrátek, Kempný, Košťálek, T. Dvořák, J. Zbořil, Jordán, Knot, Němeček - D. Kubalík, Sobotka, Červenka - O. Beránek, Černoch, Flek - Smejkal, M. Špaček, D. Voženílek - M. Kaut, R. Zohrona, Lenc
PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia před zápasy českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním, debatovat se bude o přestávkách i po skončení utkání.
Kdo byl podle vás nejlepším českým obráncem v utkání se Švýcarskem?
Tomáš Kundrátek
4,7 %
Michal Kempný
72,9 %
Jan Košťálek
3,5 %
Tomáš Dvořák
3,5 %
Jakub Zbořil
4 %
Michal Jordán
8,1 %
David Němeček
3,3 %
Celkem hlasovalo 6615 čtenářů.

Reklama