Hlavní obsah

Ostrava je šílená. Nic horšího jsem nezažil, stěžuje si švédská hvězda z NHL

Zatím potvrzují roli velkých favoritů, švédští hokejisté naprosto suverénně ovládli na mistrovství světa skupinu B. Jako jediní na šampionátu neztratili ani bod, přesto si své působení v Ostravě úplně neužívají. I hvězdy Tre Kronor si stěžují na neobvyklé horko v aréně.

Sestřih zápasu Švédsko - SlovenskoVideo: Česká televize

 
Článek

Seveřané zakončili tažení skupinou vysokou výhrou nad Slovenskem 6:1 a před čtvrtfinále tým nabitý hvězdami z NHL budí obrovský respekt. Švédové coby vítězové skupiny zůstávají na pikantní čtvrtfinále s Finy v Ostravě, zatímco jejich soupeř se musel vydat za nimi vlakem z Prahy.

Otázkou ovšem je, zda setrvání v dějišti skupiny B vnímají svěřenci kouče Sama Hallama jako výhodu. Třeba elitní obránce Tampy Bay Vicotr Hedman popsal horko v ostravské hale jako nejhorší, jaké kdy zažil.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

„Je to nejšílenější věc,“ stěžoval si Hedman pro list Expressen. „Jestli je tu nejhorší vedro, v jakém jsem hrál? Jasně, to bezpochyby. S arénami v NHL se to vůbec nedá srovnat,“ porovnával vítkovický diskomfort s podmínkami v nejslavnější lize světa.

Souhlasil s ním i parťák z obrany hrající v NHL za Pittsburgh Marcus Pettersson. „Hraje se tu hodně zápasů v jednom dni, dveře jsou pořád otevřené a pak to takhle dopadá. Ke konci třetin už je led hrbolatý a skáče to na něm. Je důležité neustále vyhodnocovat situaci,“ vysvětloval Pettersson.

Navzdory problémům s ledem jsou ale Švédové na bitvu se severským rivalem pořádně natěšení.

„Bude to velká zábava. Tyhle zápasy jsou vždy výborné. Mám na utkání s Finy ty nejlepší vzpomínky. Třeba ze semifinále z roku 2017, kdy jsme pak vyhráli zlato,“ zavzpomínal Hedman.

Na podmínky v Ostravě doplatil třeba lotyšský brankář Kristers Gudlevskis, jenž musel po duelu se Slováky rovnou do nemocnice. A podobné obtíže potkaly také polského gólmana s českými kořeny Tomáše Fučíka.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.