Hlavní obsah

Poplach v Rize. Nad dalším startem Sedláka na MS se vznáší velký otazník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po úterním volném dni, který strávila teambuildingem v lázeňském městě Jurmula kousek za Rigou, se hokejová reprezentace vrátila v dějišti mistrovství světa k tréninku. A ten ve vedlejší hala Daugava nabídl několik zajímavostí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - LotyšskoVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Ta první není příliš povzbuzující. Na ledě totiž chyběl klíčový útočník Lukáš Sedlák, se třemi góly a dvěma asistencemi druhý nejproduktivnější hráč mužstva na turnaji.

„Lukáš Sedlák v zápase s Lotyšskem utrpěl poranění v dolní polovině těla, které je bolestivé, a dostal dva dny volno," uvedl lékař české reprezentace Antonín Chochola. Podle informací Sport.cz trefil Sedláka puk do nohy.

Filip Chlapík a Filip Chytil přijíždějí na tréninkVideo: Sport.cz

„S fyzioterapeuty pracujeme na jeho zranění a dál uvidíme, podle aktuálního zdravotního stavu," prohlásil Chochola s tím, že Sedlák zůstává v dějišti turnaje, neodcestoval z něj domů a v Rize nemusel ani do nemocnice. Na otázku, jestli je z lékařského pohledu reálné, že by se pardubický útočník ještě vrátil do turnaje, Chochola odvětil: „Uvidíme podle aktuálního zdravotního stavu."

Podle Sport.cz se však nad jeho další účastí na MS vznáší velký otazník.Na ledě chyběl i v zápase s Kazachstánem zraněný Filip Chytil. Ten v úterý zkusil jít na led individuálně s Filipem Chlapíkem, ve druhé polovině tréninku se ale jeho zdravotní stav zhoršil.

"Opět nastoupila bolestivost, takže zátěž trochu zmírníme. Jinak budeme pokračovat v léčbě, aby se mohl vrátit do turnaje," prohlásil o Chytilovi lékař Chochola v úterý.

A teď pozitivní zvěsti.

Chlapík ve středu absolvoval všechna cvičení se zbytkem týmu a je tak velmi reálné, že ve čtvrtek proti Slovinsku nebude chybět v sestavě. Jiří Smejkal, jehož na tréninku den před startem MS zasáhl hokejkou do obličeje Černoch a zlomil mu čelist, ve středu poprvé vyjel na led bez celoobličejového krytu.

Jak dnes trénovali
Vejmelka, Langhamer Hrubec - Kundrátek, Kempný, Košťálek, T. Dvořák, J. Zbořil, Jordán, Knot, Němeček - D. Kubalík, M. Špaček, Červenka - Tomášek, Sobotka, Flek - O. Beránek, Černoch, Smejkal - M. Kaut, D. Voženílek, Chlapík
PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.
Kdo je podle vás nejlepším českým útočníkem dosavadního průběhu MS v hokeji?
Ondřej Beránek
0,9 %
Roman Červenka
44,1 %
Jiří Smejkal
0,6 %
Filip Chlapík
0,6 %
Dominik Kubalík
12,2 %
Jakub Flek
1,5 %
Lukáš Sedlák
30,1 %
Jiří Černoch
0,8 %
Michael Špaček
0,7 %
Martin Kaut
0,5 %
Daniel Voženílek
3,6 %
Vladimír Sobotka
0,8 %
Filip Chytil
2,9 %
David Tomášek
0,7 %
Celkem hlasovalo 18091 čtenářů.

Reklama