Hlavní obsah

Premiéra jako hrom. Dostál si před přítelkyní splnil svůj klukovský sen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K dokonalému debutu chybělo snad jediné, odrazit ještě střelu Brita Lakea a ani jedinkrát neinkasovat. "Ta nula je vždycky něco navíc, ale nejdůležitější je přece výhra," říkal po úspěšném vstupu do mistrovství gólman Lukáš Dostál. Ještě před týdnem přitom nebyl součástí týmu, teď ale právě on turnaj v brance zahájil. A slavil výhru nad Brity 5:1.

Lukáš Dostál v 21 letech debutoval na MS. Jak ho hodnotí experti v pořadu PŘÍKLEP EXTRA?Video: ČT sport, Sport.cz

 
Článek

Přímo z Tampere (Od našeho zpravodaje) - V pátek se definitivně dozvěděl, že to bude právě on, kdo bude stát v brance proti Velké Británii. "Chytat v reprezentaci a hned na mistrovství světa je splněný klukovský sen. A jsem za něj rád a moc si toho vážím," vyprávěl 21letý Dostál.

Ten zápas měl být povinností a výhra splnila očekávání, leč nebýt výtečně chytajícího novice, Češi mohli v úvodu prohrávat a dlouze se trápit. Vždyť Dostál čelil hned zkraje dvěma nájezdům, po kterých však zůstal bezbrankový stav. "Pár střel tam bylo, ale to je přece moje práce. Musím se o to postarat. Možná jsem za to i rád, že jsem tam jen nestál."

Byl to pro něj opravdu speciální zápas. Poprvé v reprezentačním dresu a k tomu ve městě, kde toho zažil spoustu. Tři roky v Tampere chytal, našel si tu přítelkyni, která i se svou rodinou na zápas dorazila. "Byl to první zápas a já byl v očekávání. Byl jsem zvědavý, jaké to bude a musím říct, že jsem si to moc užil."

Devět minut před koncem ho sice sok připravil o nulu, jemu ale náladu nezkazil. Předvedl výtečný výkon, chválil ho i kouč Jalonen a Dostál dokázal, proč o něj vedení reprezentace tolik stálo.

Proti Švédsku ho v brance zřejmě nahradí Karel Vejmelka, který v sobotu seděl jen tribuně. "Měli jsme plán, že Lukáš začne. Teď musíme popřemýšlet, kdo bude chytat zítra," neodtajnil plány Jalonen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Česko - Velká BritánieVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Reklama