Hlavní obsah

Přijeli hrát hokej, nebo pařit? Ve Finsku rozebírají noční život Američanů před bitvou s Čechy

Přijeli si jen zapařit do Evropy, nebo seriózně zabojovat o medaile? Tahle otázka se v souvislosti s hokejovou reprezentací USA v souvislosti s mistrovstvím světa často vynořuje. A není tomu jinak ani letos.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu USA - ŠvédskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Američané se v pondělí utkají s českou reprezentací (15:20) a národní tým očekává tradičně těžkou výzvu. Zatímco v Česku má světový šampionát velkou prestiž a na hráče je kladen značný tlak, v USA je sledovanost šampionátu malá a šikovní zámořští hráči mohou hrát na mistrovství uvolněně, což národnímu týmu často dělá problémy.

Nicméně navzdory tomu, že USA je prvotřídní hokejovou velmocí, zlato z MS Američané vybojovali naposledy v roce 1960. Od té doby získali maximálně bronz, finále si ještě nikdy nezahráli (vyřazovací část play off se hraje od roku 1992).

Kromě menšího zájmu elitních hráčů z NHL se to často přičítá právě uvolněnější morálce, s níž Američané šampionát pojímají.

I během toho současného se ve finských a švédských médiích objevují informace, jak si Američané přijeli do Tampere především užívat noční život v barech.

Bodová ztráta s Rakouskem a jasná porážka od Finů podobné zvěsti jen podporovaly. Podle švédského listu Aftonbladet se minulý týden američtí hokejisté minimálně dvakrát opíjeli v centru Tampere. Stejnou informaci přinesla i finská média. Oblíbeným podnikem Američanů má být Heidi´s Bier Bar v centru Tampere.

List Aftonbladet si informaci o pařbách zjišťoval i přímo u útočníka Kieffera Bellowse.

„Jenom jsme si dali spolu večeři a užívali si týmovou pospolitost. To je důležitá věc," tvrdil forvard New Yorku Islanders.

Do následující otázky, zda vedení týmu nemělo problém s pitím alkoholu u hráčů, se už vložil tiskový mluvčí americké reprezentace. „Je to přece legální, ne? Je to legální pro všechny týmy. Díky," ukončil konverzaci na toto téma.

Pochybnosti o svém týmu rozmetali hráči USA vítězstvím nad favorizovanými Švédy 3:2 v prodloužení. A dali tím jasně najevo, že se s nimi v bojích o medaile musí počítat a zprávám o divokém nočním životě by soupeři, včetně Čechů, raději neměli přikládat velkou váhu.

Reklama

Související témata: